Erhverv

Demant opjusterer efter bedre takter end ventet i første tredjedel

Demant opjusterer sine forventninger til hele 2021 i forbindelse med tirsdagens periodemeddelelse, der dækker perioden frem til tirsdag. Samtidig øges også forventningerne til selskabets aktietilbagekøbsprogram.

Søren Nielsen er topchef i den danske høreapparatkoncern William Demant. Arkivfoto

Selskabet sigter nu efter en organisk vækst på 24-28 pct. samt et driftsresultat før renter og skat (EBIT) på 3000-3300 mio. kr.

Tidligere ventede Demant en organisk vækst på 23-27 pct. og et driftsoverskud på 2850-3150 mio. kr.

I forhold til driftsoverskuddet venter Demant nu, at resultatet kun i mindre grad er vægtet mod andet halvår, hvor selskabet tidligere regnede med, at størstedelen af driftsresultatet ville blive hentet i de sidste seks måneder af året.

Det skyldes et par udviklinger i første halvår, som også er baggrunden for opjusteringen.

- Selv om høresundhedsmarkedet ikke er kommet sig helt endnu, har koncernens lønsomhed været meget høj. Ud over betydelige omkostningsbesparelser har høresundhedsreformen i Frankrig bidraget til lønsomheden i højere grad end forventet, særligt i Hearing Care, og salget af de nye flagskibshøreapparater har ligeledes overgået vores forventninger, skriver Demant i tirsdagens meddelelse.

I forhold til væksten er det særligt en bedre end ventet vækst inden for salget af høreapparater - herunder udrulningen af det nyeste topprodukt, Oticon More, der ligger bag opjusteringen, oplyser Demant.

Samtidig øger Demant det forventede aktietilbagekøb med 0,5 mia. kr.Det fremgår af Demants periodemeddelelse for første kvartal.

- År til dato har aktietilbagekøbene beløbet sig til 478 mio. kr. Som konsekvens af vores forventninger om øget EBIT og forventede pengestrømsgenerering guider vi nu aktietilbagekøb for mere end 2,5 mia. kr. i 2021 mod tidligere 2,0 mia. kr., skriver Demant.

I 2021 venter Demant nu en organisk vækst på 24-28 pct. mod en tidlige forventning om en vækst på 23-27 pct., og forventningerne til driftsresultatet, EBIT, er løftet til 3000-3300 mio. kr. fra 2850-3150 mio. kr.

Læs også
Top job