Erhverv

It-selskabet Trifork skal børsnoteres

Selskabet har haft en gennemsnitlig vækst siden 2007 på 23 pct.

Trifork, der var medsponsor for Extreme Sailing Series 2012, vil børsnoteres. Foto: Lloyd Images

IT-selskabet Trifork planlægger en børsnotering senere på året på Nasdaq i København.

Børsnoteringen vil ske ved salg af både eksisterende aktier fra de nuværende aktionærer og udstedelse af nye aktier.

Desuden planlægger selskabet en senere dobbeltnotering, så Trifork også bliver noteret på den schweiziske børs Six Swiss Exchange.

Selskabet, der bl.a. står bag Danske Banks Mobilepay-app og NemID-appen, har fundet en gruppe af ankerinvestorer, der har bundet sig til at købe aktier for et samlet beløb på op til 600 mio. kr.

Det er bl.a. Ferd, Chr. Augustinus Fabrikker og Danica Pension.

Provenuet fra børsnoteringen skal bruges til en yderligere ekspansion gennem strategiske og taktiske opkøb inden for Triforks fire geografiske forretningsområder.

Det nuværende management team har bundet sig til en lock-up periode af deres aktier på 540 dage eller omkring 1,5 år.

Andre aktionærer, der hverken er en del af topledelsen eller sidder i bestyrelsen, får en lock-up på mindst 180 dage.

»Med en årlig gennemsnitlig vækstrate på 23 pct. siden 2007, og en strategi for fremtidig vækst, er en børsintroduktion det næste naturlige trin for Trifork. Nogle af vores konkurrenter og partnere er noteret på Nasdaq Copenhagen, og vi kan se, at investorsamfundet - både private og institutionelle investorer samt analytikere - har en meget god forståelse af vores branche. Vi mener også, at en notering kan øge Trifork brand og yderligere forbedre vores evne til at tiltrække og fastholde talentfulde medarbejdere,« siger Jørn Larsen, der er grundlægger og administrerende direktør for Trifork om børsplanerne.

I 2020 omsatte Trifork for 115 mio. euro med et driftsoverskud på knap 18 mio. euro. Salget i første kvartal af i år steg med 38 pct. til 39 mio. euro, skriver Trifork i en pressemeddelelse.

I 2010 forventer selskabet en omsætning på 140-150 mio. euro med et justeret driftsresultat på 23,7-28,5 mio. euro.

Trifork er i dag ejet af Jørn Larsen med 23,9 pct., Gro Holding 1 med 20 pct., Kresten Krab Thorup Holding med 17,6 pct., mens ledelsen og andre aktionærer sidder på de resterende aktier.

Trifok Group har hovedkontor i Schweiz med kontorer 11 steder i Europa og USA. Selskabet blev oprindeligt grundlagt i Danmark i 1996 og har 800 medarbejdere.

Det forventes, at der vil kokme et egentligt prospekt inden for et par uger, og at Trifork kan få sin børsdebut om en måneds tid.

Læs også
Top job