Erhverv

Winnie Lilljeborg polstrer milliardformuen: Overskud på en halv milliard i 2020

Winnie Liljeborgs koncern ramte helt rigtigt med investeringerne i 2020. Overskuddet blev seksdoblet til 511 mio. kr.

Winnie Liljeborg optræder sjældent i medierne, men kan prale af et overskud på 511 mio. kr. i sin koncern i 2020. Foto: North-East Family Office

Det har givet milliarder på kistebunden at sælge livsværket Pandora. Men Winnie Liljeborg forstår også at forvalte sin formue, så den vokser.

Det viser det nye regnskab for Liljeborg Gruppen, som hun er eneejer af, og som fungerer som overligger for hendes mange investeringer og aktiviteter.

I 2020 landede selskabet nemlig et overskud på 511 mio. kr. – mere end seks gange så meget som året før.

Winnie Liljeborg stiftede i 1979 smykkefirmaet Pandora sammen med sin daværende mand, Per Enevoldsen. Det begyndte med en guldsmedeforretning på Nørrebro, men endte som en stor, global koncern, som parret solgte 60 pct. af i 2008. Siden blev resten også afhændet, og parret gik hver til sit, begge med en milliardformue fra Pandora-salget.

Pengene bliver først og fremmest sat i aktier, og den del af forretningen har i 2020 givet et »meget attraktivt risikojusteret afkast«, skriver ledelsen i regnskabet. Strategien for investeringer har »således bestået sin eksamen i et udfordrende år«, lyder konklusionen.

Det overrumplende gode resultat på aktiemarkederne blev opnået »uden at tage unødvendig risiko«, skriver ledelsen.

En anden gren af koncernen investerer i danske start-ups. For eksempel har Liljeborg-koncernen en andel af det hurtigt voksende selskab Snipr Biome, som bruger nye genteknologier til at udvikle medicin. Derudover er der blandt andet investeret i danske it-selskaber og cykelproducenten Butchers.

Endelig har Liljeborg Gruppen forskellige velgørende aktiviteter, blandt andet støtte til Julemærkefonden, der driver julemærkehjemmene for udsatte børn.

Hvordan 2021 bliver, er svært at spå om, lyder meldingen fra Liljeborg Gruppen, da aktieafkast er ganske konjunkturfølsomme. Men forventningen er et overskud på 210 mio. kr., altså under halvdelen af hvad selskabet hentede hjem i 2020. Egenkapitalen endte ved udgangen af 2020 på 4,4 mia. kr.

Læs også
Top job