Erhverv

Erling Braut Håland investerer i det fremadstormende sportstechselskab Hyperice

Den norske stjerneangriber Erling Braut Håland bliver en del af flere store sportsstjerner, der investerer i Hyperice.

Det er ikke kun foran mål, at Erling Braut Håland er aktiv 
for tiden. Nu har han investeret i sportstechvirksomheden Hyperice. Foto: Ronny Hartmann/Reuters.

Erling Braut Håland har i de seneste år bombet mål ind for først RB Salzburg og i dag for det norske landshold og Borussia Dortmund. Nu bevæger den langlemmede angriber sig ind på en anden bane end grønsværen.

For første gang har den 20-årige nordmand investeret sine penge i en virksomhed, og valget er faldet på sportstechvirksomheden Hyperice, der producerer restitutionsudstyr til sportsfolk.

Det bekræfter Dortmund-profilen i en mail til det amerikanske medie CNBC.

»Erling Håland er ikke bare én af verdens bedste fodboldspillere, men også en leder og inspiration for unge atleter over hele verden.Vi er stolte af at have Erling Håland med på holdet både som investor og som vores ansigt i global fodbold til at drive innovation og præstation for mange år i fremtiden,« siger Jim Huether, adm. direktør i Hyperice, i en pressemeddelelse.

Nordmanden bliver dermed Hyperices ansigt udadtil i forhold at ekspandere i markeder som Frankrig, Spanien, Italien, Portugal og Storbritanien.

Dermed bliver Erling Braut Håland en del af sportsstjerner som den kvindelige tennisverdens nummer to Naomi Osaka og flere basketballspillere.

Hyperice indgik i november et samarbejde med den bedste liga for amerikansk fodbold NFL, der forventes at have øget selskabets værdi til 6,2 mia. kr.

Erling Braut Håland har været den helt store profil for sit tyske hold Dortmund i denne sæson, hvor han har scoret 25 mål og lavet fire oplæg i 26 Bundesliga-kampe. Samtidig er han topscorer i Champions League med 10 mål, selvom han og Dortmund blev slået ud i kvartfinalen af Manchester City.

Læs også