Erhverv

Ugens optur: Novo-topchef Lars Fruergaard ligner en, der snart kan gå på vandet

Medicinalselskabet Novo Nordisk beviste atter, at selskabet er i en klasse for sig, da topchef Lars Fruergaard Jørgensen præsenterede endnu et kanonregnskab, der overgik forventningerne. Alt tegner lyst i horisonten for Bagsværd-virksomheden.

»Det er underliggende en rigtig god start på året for Novo Nordisk,« sagde Lars Fruergaard Jørgensen, adm. direktør i Novo Nordisk i forbindelse med kvartalsregnskabet onsdag. Foto: JP Novo Nordisk/PR

Ugens opture:

Lars Fruergaard Jørgensen, topchef i Novo Nordisk

Novo-topchef Lars Fruergaard Jørgensen har fået noget af en drømmestart på året. Medvind på alle cykelstier, et svimlende stort driftsoverskud på næsten 15 mia. kr. og en stor opjustering af forventningerne til hele året oven i hatten. Det var essensen af onsdagens kvartalsregnskab, der var aldeles pletfrit og således understregede, hvor usædvanligt velsmurt en forretning Novo p.t. er.

Jesper Søgaard, medstifter og adm. direktør i Better Collective

Better Collective tog et nyt syvmileskridt i denne uge, da selskabet, der udbyder sportsspil og e-sports-platforme, i et hug skaffede sig adgang til det store amerikanske marked. Det skete, da Better Collective med medstifter og adm. direktør Jesper Søgaard i front smed 1,5 mia. kr. for The Action Network. Opkøbet kommer på et tidspunkt, hvor markedet for digitalt sportsspil ventes at boome frem mod 2033.

Ugens nedture:

Thor Stadil, bestyrelsesformand for Thornico

Erhvervsmanden Thor Stadil har nu fået endnu en sag om konkurskarantæne på halsen. Sagen er opstået, efter at Stadil-familiens rederi gik ned med et brag sidste år, og nu mener kurator i en del af det store konkursbo, at Stadil står bag så groft uforsvarlig forretningsførelse, at han skal i konkurskarantæne i tre år. Dermed kan Stadil blive tvunget til at forlade ledelsen af familiekoncernen Thornico.

Henrik Andersen, koncernchef i Vestas

Mens stribevis af de danske eliteselskaber har brugt regnskabssæsonen som anledning til at opjustere forventningerne til 2021, går det noget mere trægt for Vestas. Vindmøllekæmpen med topchef Henrik Andersen i front er stadig noget coronaramt, hvilket har resulteret i en skuffende tre-i-ener; omsætningsfald, millionunderskud og en aktiekurs, der har fået et tryk og er faldet næsten 20 pct. i år.

Læs også
Top job