Serier

Tidligere DR-generaldirektør er topchef: Ronald tjener stort på at skaffe værnemidler

Handelsfirmaet Ronald kom ud af 2020 med en milliardomsætning for første gang og en 12-dobling af bundlinjen. Forklaringen er salg af værnemidler.

Corona rammer verden
Kenneth Plummer, tidligere generaldirektør i DR, står i spidsen for virksomheden Ronald, som har tjent godt på coronakrisen. Foto: Sebastian Buur Gunvald

Flere danske virksomheder har profiteret særdeles godt af at hjælpe i det danske kriseberedskab under coronapandemien.

For nylig kunne laboratorieselskabet Ramcon, der hjælper med udstyr til pcr-test, offentliggøre et overskud, som var steget med over 22.000 pct.

Nu kan handelsfirmaet Ronald også fremvise en bundlinje, der er svulmet op som følge af at kunne levere hjælp til Danmark, da coronakrisen ramte.

Mange års stabile tocifrede millionoverskud blev i 2020 vekslet til en indtjening på 172 mio. kr. Overskuddet steg med 1.100 pct.

Samtidig omsatte Ronald for fire gange så meget og nåede for første gang over 1 mia. kr. på det nøgletal.

Normalt plejer Ronald at sælge tekstiler, smykker, interiør og nips. Men ingen af disse kategorier var afgørende for den eksplosive udvikling, som virksomheden oplevede i 2020.

Afgørende var i stedet, at Ronald hurtigt kunne skaffe værnemidler som mundbind, visirer, handsker og håndsprit, da coronakrisen ramte i fjor. Det fortæller Kåre Stolt, formand i Ronald, til Børsen.

»Vi har en helt fantastisk og stor indkøbsafdeling med 40 ansatte, som via gode kontakter var i stand til hurtigt at få fremskaffet de værnemidler, der var så stor mangel på. Det samlede volumen på nogle produkter var meget stort, og værnemidlerne, som vi solgte i ind- og udland til private kunder som detailkæder og offentlige kunder som sygehuse, er naturligvis en væsentlig del af det helt ekstraordinære resultat,« siger han til Børsen.

På Ronalds hjemmeside kan man også se, at værnemidler er et »nyt område« for virksomheden, og at værnemidlerne nu er en fast del af sortimentet, som sælges til detailhandlen, private kunder og det offentlige.

Ud af overskuddet på 172 mio. kr. har Ronalds ejer Pierro Kruse valgt at tage et udbytte på 170 mio. kr.

I 2021 forventer Ronald et lavere, men dog stadig »solidt positivt resultat«, som det fremgår af det nye regnskab.

Ronald har Kenneth Plummer, tidligere generaldirektør i DR, som adm. direktør. Den stilling tiltrådte han i 2013 efter at have været bestyrelsesformand for virksomheden i en årrække.

Ronald har de seneste år været involveret i flere kopisager. I 2016 blev Ronald sammen med Netto dømt til at betale 300.000 kr. i erstatning til keramikeren Anne Black, fordi man havde solgt en vase, en krukke og en urtepotte, der til forveksling lignede hendes produkter.

Dertil kommer en række andre tidligere sager, hvor Netto og Ronald A/S har måttet indgå forlig i sager om produktefterligninger.

Ronald skriver i sit nye regnskab, at den siden en »kedelig sag« i 2016 har øget sit fokus på at sikre egne rettigheder og respektere andre virksomheders rettigheder.

Læs også
Top job