Serier

Luksus hitter under corona: Bernard Arnaults formue stiger mest i verden lige nu

Bernard Arnault er Europas rigeste person og har en formue, som er steget mest i verden hidtil i 2021.

Corona rammer verden
Bernard Arnaults formue er steget med over 200 mia. kr. hidtil i 2021. AP Photo/Christophe Ena

Mens forbrugere ikke har kunnet bruge penge på rejser eller oplevelser under coronakrisen, har de tilsyneladende i stedet kastet sig over luksusvarer.

Det er kommet franske Bernard Arnault til gode. Som ejer af Christian Dior har han knap halvdelen af aktierne i luksuskonglomeratet LVMH, hvor han også er topchef. Disse ejerandele er steget særdeles meget i værdi i 2021.

Christian Dior-aktien er hidtil steget med 35 pct. i år, mens LVMH er oppe med 22 pct. Bernard Arnault har også aktieposter i dagligvarekæmpen Carrefour og modevirksomheden Hermés. Begge virksomheders aktier er steget med omkring 20 pct. i år.

Det hele har været medvirkende til, at Bernard Arnaults formue i disse måneder stiger mere end noget andet menneskes i verden.

Siden årsskiftet er Arnaults papirværdi vokset med svimlende 37,5 mia. dollars, svarende til 231,4 mia. kr. Det er 10 mia. dollars mere end indiske Gautam Adani, som er den person med den næsthøjeste formuestigning i 2021. Det viser den daglige opgørelse over verdens rigeste fra Bloomberg.

Bernard Arnault vurderes nu at have en samlet formue på 152 mia. dollars, og han har dermed overhalet Microsoft-grundlæggeren Bill Gates og er nu verdens tredjerigeste. Dog med lidt afstand op til nummer et og to, Jeff Bezos og Elon Musk.

For nylig kunne LVMH, der står bag brands som Louis Vuitton, Marc Jacobs, Bulgari og Möet & Chandon, fremvise en omsætning, som var fløjet op med en tredjedel i årets første kvartal. Noget bedre end analytikernes forventninger.

Samtidig lykkedes det i januar for LVMH at opkøbe den ikoniske juvelvirksomhed Tiffany & Co. til en pris på omkring 16 mia. dollars.

For nylig kom det også frem, at Bernard Arnault vil oprette et nyt selskab, der skal finde, opkøbe og udvikle hidtil oversete selskaber med et stort potentiale.

Arnaults investeringsselskab Financière Agache er gået sammen med investeringsselskabet Tikehau Capital og to tidligere topfolk fra europæiske banker og har oprettet et såkaldt SPAC.

SPAC - Special Purpose Acquistion Company - er et selskab oprettet til formålet, der rejser kapital gennem en børsnotering for at opkøbe eksisterende selskaber.

SPAC var tidligere en mere eksotisk del af investeringsmarkedet, men i det seneste år er SPAC-modeller nærmest eksploderet i popularitet.

Læs også
Top job