Erhverv

Rio Tintos aktionærer i oprør over lukrativ lønpakke

Foto: AP

Det engelsk-australske mineselskab Rio Tinto står over for et oprør fra aktionærerne over den fratrædelsespakke, der er blevet givet til selskabets nu tidligere administrerende direktør Jean-Sébastien Jacques.

Det skriver Financial Times.

Jean-Sébastien Jacques og to af hans kollegaer fratrådte i september deres stillinger, efter at mineselskabet var endt i hård modvind for at have ødelagt en 46.000 år gammel aboriginer-plads for at bane vejen til en mineekspansion.

Selv om den tidligere topchef fik frataget sin bonus på 2,7 mio. pund, steg hans løn sidste år 20 pct. til et samlet beløb på 7,2 mio. pund.

Dertil fik han lov til at beholde aktier tildelt under et langvarigt incitamentsprogram med en værdi på mere end 27 mio. pund.

Og det er ikke faldet i god jord hos 60 pct. af selskabets aktionærer, der på selskabets årlige generalforsamling stemte imod lønpakken.

Opsangen fra aktionærerne er et hårdt slag for Rio Tintos formand Simon Thompson og den nye direktør, der kæmper for at reparere forholdet til ejerne i kølvandet på den upopulære mineekspansion.

Rio Tinto er ikke alene om at møde utilfredshed for store lønpakker. Blandt de mere prominente selskaber har også medicinalselskabet Indivior og olieproducenten Genel Energy mødt protester fra aktionærer, skriver avisen.

Læs også
Top job