Erhverv

Dansk biotekselskab får store børstæsk efter kæmpe skuffelse

Orphazymes hovedkandidatet mod sygdommen ALS skuffer i afgørende fase 3-studie, hvilket sender aktien ud i et styrtdyk.

Arkivfoto: Tim Gruber.

Det danske biotekselskab Orphazyme bliver fredag straffet hårdt på børsen, efter at selskabets hovedkandidatet mod sygdommen ALS har vist skuffende resultater i det afgørende fase 3-studie.

Efter knap en times handel er aktien nede med 31 pct. og handles i en kurs 38,6 kr.

Orphazyme har fredag morgen udsendt en meddelelse med den nedslående nyhed om, at lægemiddelkandidaten Arimoclomo hverken har mødt  sine primære eller sekundære mål i fase-studiet.

»Vi er meget modløse over resultaterne, da vi havde håbet, at Arimoclomol kunne bruges mod de mange udfordringer ved denne forfærdelige sygdom,« siger forskningschef Thomas Blaettler i meddelelsen.

Orphazyme skriver i meddelelsen, at selskabet nu afventer godkendelsen af arimoclomol mod sygdommen Niemann-Pick disease type C hos de amerikanske lægemiddelmyndigheder FDA. Resultatet af den afgørelse forventes at ligge klar den 17. juni. Niemann-Pick viser sig ved at affaldsstoffer, der normalt udskildes i stedet ophober sig i bl.a. hjernen og langsomt fører til bl.a. demens og død.

Også det europæiske lægemiddelargentur EMA forventer at komme med en afgørelse senere på året.

Det er ikke første gang, at arimoclomol skuffer. Tidligere på året viste midlet skuffende resultater, da det blev testet mod muskelsvindslidelsen IBM. Det sendte Orphazyme-aktien ned med over 30 pct. på én handelsdag.

Læs også
Top job