Erhverv

Danske bilbrødre lander nyt rekordoverskud

På trods af coronakrisen lander bilkoncernen Ejner Hessel endnu et rekordoverskud, viser nyt regnskab.

67-årige Bjarne Hessel var indtil sidste år adm. direktør i Ejner Hessel.  Foto: Carsten Andreasen.

Den danske bilkoncern Ejner Hessel, der er ejet af fire brødre med samme efternavn, kommer ud af 2020 med et nyt rekordoverskud.

Det viser årsregnskabet for 2020, som Ejner Hessel, der er storforhandler af Mercedes-Benz, Renault, Dacia, Smart og Fuso, har offentliggjort fredag.

Ejner Hessel Holding, der er holdingselskabet bag koncernen, omsatte i det forgangne år biler for knap 5,8 mia. kr., hvilket indbragte et plus på bundlinjen på 154 mio. kr.

Det er det største overskud nogensinde. Til sammenligning lå overskuddet i 2019 på 113 mio. kr.

Samtidig er egenkapitalen vokset til svulmende 745 mio. kr.

Dermed overgår den familieejede bilkoncern sine egne forventninger til året, som ellers blev afskrevet på grund af coronakrisen.

Da Ejner Hessel sidste år præsenterede regnskabet for 2019, som var et rekordår målt på omsætningen, gjorde daværende adm. direktør Bjarne Hessel det klart, at 2020 ikke ville blive et tilsvarende jubelår på grund af krisen.

Til Dagbladet Børsen fortalte han, at Ejner Hessels bilsalg faldt med 50-60 pct. i de første uger efter nedlukningen af Danmark.

Men de dystre forudsigelser blev gjort til skamme, skriver ledelsen i det nye regnskab.

»I lyset af de betydelige udfordringer i regnskabsåret 2020 afledt af covid-19-pandemien anser ledelsen årets realiserede aktivitets- og indtjeningsniveau for meget tilfredsstillende,« står der.

Ejner Hessel grundlagde bilimperiet i 1968, og overdrog siden forretningen til sine fire sønner Bjarne, Steen, Hans Peder og Bent.

Gennem 36 år stod storebror Bjarne Hessel i spidsen for familiens livsværk, men han overdrog sidste år posten som adm. direktør til svigersønnen Benjamin Mahr.

De fire Hessel-brødre sidder dog stadig tungt på magten i familiefirmaet.

Alle fire sidder i koncernens bestyrelse, ligesom ejerskabet af Ejner Hessel Holding er ligeligt fordelt mellem brødrenes holdingselskaber.

Ejner Hessel, der har hovedkvarter i Brande, har 26 bilforretninger i Danmark - 15 i Jylland og 11 på Sjælland.

Derudover ejer Hessel-familien et ejendomsselskab, samt Starmark, der sælger brugte personbiler.

Læs også
Top job