Erhverv

Mærsk-ejet virksomhed har rekordregnskab efter opkøb

Bare to år efter Mærsk-familien købte vindmølle-kometen KK Wind Solutions tjener virksomhed rekordmange penge.

Lars-Erik Brenøe (tv) og Ane Mærsk (th) er begge en del af ejerkredsen i KK Wind Solutions.

Da A.P. Møller Holding i 2019 lavede sit første danske opkøb, som ikke havde relation til A.P. Møller Mærsk, var man forventningsfulde og positivt stemte overfor fremtiden med det nye firma, det jyske vindmøllefirma KK Wind Solutions. Og med rette, viser det sig nu.

KK Wind Solutions, der laver komponenter til vindmøller og er landet største leverandør af samme, kan nemlig præsentere et rekordregnskab for 2020 med endnu et stort overskud.

Virksomheden omsatte i 2020 for 2,3 mia. kr. og gik deraf ud af året med et overskud på ca. 180 mio. kr. Det er både den største omsætning og det største overskud i vindmøllekometens historie. Men det havde man allerede regnet med i 2019, da opkøbet blev offentliggjort.

»KK Wind Solutions har opbygget en meget solid forretning, men vi ser stadig et stort, uforløst globalt potentiale. Her kan vi som ejer spille en nøglerolle med vores viden, netværk og erfaring fra A.P. Møller Mærsk, som er et af de mest multinationale selskaber i Europa,« sagde Jan Thorsgaard Nielsen, investeringsdirektør i A.P. Møller Holding, der fungerer som investeringsselskab for A.P. Møller Fonden, som styres af Mærsk-familien, dengang.

Selvom resultatet for 2020 er pænt, forventer man i ledelsen alligevel at kunne se effekten af coronakrisen i næste regnskab.

Som følge af Covid-19-pandemien, forventer vi en tilbagegang i de globale installationer i løbet af de næste 12-18 måneder, og som resultat af det, forventer vi også en flad vækst på kort sigt med fortsat pres på indtjening som vindmølleindustriens værdikæde tilpasser sig lavere priser. Som et resultat af det, spår gruppen 0-5 pct. lavere omsætning sammenlignet med 2020,« skriver ledelsen i regnskabet.

Robert Uggla er adm. direktør i A.P. Møller Holding, der har større ejerandele i selskaber som A.P. Møller-Mærsk, Maersk Drilling, KK Wind Solutions, Faerch Group og Danske Bank. Det er imidlertid stadig Chlinton Arendahl Nielsen, der fungerer som adm. direktør i KK Wind Solutions.

Læs også
Top job