Erhverv

Erhvervslivet lukker ned i Hørsholm Kommune

Igår blev det meld ud, at Hørsholm Kommune måtte lukke skoler og fritidsordninger på grund af for høje smittetal. Fra og med i morgen lukker også erhvervslivet i kommunen.

Bl.a. skoler og SFO'erne skal lukke i Hørsholm grundet høj coronasmitte. Arkivfoto: Linda Johansen

Store dele af erhvervslivet i Hørsholm Kommune lukker søndag d. 9 maj ned efter kommunens skoler og fritidsordninger lukkede ned allerede fredag. Nedlukningen sket som et led i regeringens nye strategi med automatisk nedlukning af områder med for høje smittetal.

Det skriver Erhvervsministeriet i en pressemeddelelse lørdag middag.

Helt konkret kommer nedlukningen af Hørsholm Kommunes erhvervsliv til at betyde, at bl.a. liberale erhverv, udvalgsvarebutikker, serveringssteder, stormagasiner og forlystelsesparker mv. i kommunen lukker igen.

Regeringens Rammeaftale om planen for genåbning af samfundet ligger til grund for den nye model med automatisk nedlukning af sogne.

Kommuner er nu forpligtede til at lukke sogne, hvis der er mere end 400 smittede pr. 100.000 borgere, 20 eller flere smittetilfælde i alt de seneste syv dage og en positivprocent på 2 pct. eller højere i pågældende sogn.

Nedlukningen varer indtil kommunen syv dage i træk ikke længere opfylder et af de tre parametre for automatisk nedlukning.

Ifølge Erhvervsministeriet er det stadig muligt at få kompensation for nedlukningsperioden.

Læs også
Top job