Erhverv

Tidligere kasserer tiltalt for at tage knap 900.000 kr. af kassen fra lokalt vandværk i Stavtrup

En tidligere kasserer hos Stavtrup Vandværk overførte angiveligt 868.000 kr. fra vandværket til sig selv, inden svindlen blev opdaget. Tiltalen er én blandt flere tiltaler om underslæb mod den 44-årige mand.

Det er usikkert, om Stavtrup Vandværk kan få alle pengene tilbage. Arkivfoto: Ole Lind.

Syv gange i perioden mellem oktober 2017 og marts 2018 overførte en tidligere kasserer ved Stavtrup Vandværk angiveligt store beløb fra vandværkets konto til en konto, han selv administrerede. I alt er han tiltalt for at have taget 868.000 kr. fra vandværket.

Det viser anklageskriftet mod den nu 44-årige mand, der er tiltalt i en sag, der nu kommer for retten i Odense. Det skriver Århus Stiftstidende.

Manden er tiltalt for i alt ni tilfælde af underslæb af særlig grov beskaffenhed mod boligforeninger og firmaer forskellige steder i landet. Svindlen mod Stavtrup Vandværk er beløbsmæssigt den næststørste i sagskomplekset, skriver avisen.

På generalforsamlingerne i Stavtrup Vandværk i 2019 og 2020 blev sagen taget op. Det fremgår af referater fra generalforsamlingerne.

I 2019 blev sagen drøftet, og det blev især diskuteret, »hvilke muligheder der kunne være for at forhindre lignende besvigelser i fremtiden.«

Desuden oplyste daværende bestyrelsesformand og nuværende næstformand Kim Dalsgaard, at sagen var indsendt til vandværkets forsikringsselskab med anmodning om skadeerstatning for »tab af 350.000 kr.«, men at der var »stor risiko for«, at vandværket ikke ville få pengene tilbagebetalt.

Vi står ikke lige nu og skal lave en ny investering, der gør, at det bliver nødvendigt at sende en ekstra regning til brugerne.

Sven Hagen Madsen, bestyrelsesformand for Stavtrup Vandværk

Forbrugerne skal ikke betale

Nuværende bestyrelsesformand for Stavtrup Vandværk Sven Hagen Madsen forklarer til JP Aarhus, at forskellen i beløbsstørrelserne skyldes, at det lykkedes at få den tidligere kasserer til at tilbagebetale en del af beløbet.

»Det er vigtigt for mig at holde fast i, at vores tab er 350.000 kr. Politiet mener, at han kan sigtes for et større beløb, men det er lykkedes os at få ham til at betale nogle af pengene tilbage.«

Sven Hagen Madsen fortæller desuden, at vandværket har fået rettens ord for, at manden skylder de 350.000 kr. Vandværket anlagde sag mod manden om tilbagebetaling af pengene, og da han ikke mødte op, fik han en udeblivelsesdom. Herefter blev sagen overdraget helt til forsikringsselskabet. Det samme fremgår af referatet fra Stavtrup Vandværks generalforsamling i 2020.

Her står desuden, at det »er usikkert, om det lykkes at få pengene på grund af forsikringspolicens udformning.« Dog fremgår det, at det ikke vil gå ud over forbrugerne, hvis det ikke lykkes at få de tabte penge tilbage.

»Vandværket har en solid egenkapital, hvorfor den enkelte forbruger ikke kommer til at mærke tabet,« står der i referatet fra 2020.

Det bekræfter Sven Hagen Madsen:

»Det er klart, at vi mangler de 350.000 kr. ift. at kunne gøre noget med dem, men vi står ikke lige nu og skal lave en ny investering, der gør, at det bliver nødvendigt at sende en ekstra regning til brugerne.«

Læs også