Erhverv

Gratis sprogapp er 15 milliarder kroner værd

Appen Duolingo, der kendetegnes ved sin maskot - den grønne ugle - har mere end 500 mio. brugere fordelt rundt i hele verden. Og på små otte år er den gratis sprogapp blevet en milliardforretning.

Severin Hacker lancerede sprogappen Duolingo i 2012 sammen med Luis von Ahn, der i dag er adm. direktør. Foto: PR.

Mere end 500 mio. smartphone-brugere verden over får hver dag en notifikation fra en lille, tyk, grøn ugle.

»Husk din spanskundervisning!«

Påmindelsen kommer fra appen Duolingo, som er en gratis app, der vil hjælpe verdens befolkning med at lære nye sprog. Appen blev lanceret i 2012 og selvom den er gratis at bruge, er den i dag blevet mere end 14,6 mia. kr. værd.

Det skriver bl.a. mediet TechCrunch, der også dykker ned i, hvorfor lige præcis Duolingo er blevet så populær.

Ifølge Duolingos medstifter og adm. direktør, Luis von Ahn, skyldes en del af appens succes, at det er nemt og hurtigt at lave sine daglige sproglektioner.

Helt konkret fungerer appen sådan, at man som bruger vælger et - eller flere - sprog, som man gerne vil lære, og så vil der være små daglige lektioner i form af forskellige spil på appen. Man kan optjene point, når man gennemfører et niveau, og man behøver ikke at bruge mere end et par minutter om dagen på hver lektion.

Dog har Duolingo fået kritik for, at man ikke kan lære et sprog flydende gennem deres app. Men det er heller ikke det vigtigste, mener skaberen bag.

»Det er ligesom en crosstrainer. Det kan godt være, at det eneste, du gør den dag, er at træne på crosstraineren, men det vigtigste er, at du laver noget andet end bare at gå rundt,« siger Louis von Ahn til TechCrunch.

Så selvom brugere måske ikke lærer at tale spansk, kinesisk eller swahili flydende, så mener han alligevel, at appen gør en forskel. Og at den har overgået alle forventninger, som han og medstifter, Severin Hacker, havde til den.

»Det øjeblik, hvor jeg var allermest stolt, var da jeg indså, at wow, verdens rigeste mand bruger det samme system som folk, der ligger lavest på den økonomisk skala. Det er meget specielt og rigtig stort, synes jeg,« sagde han til erhvervsmagasinet Forbes i 2019.

Udtalelsen kom i kølvandet på en notits om, at både Bill Gates og Jack Dorsey såvel som syriske flygtninge brugte Duolingo til at lære nye sprog.

Luis von Ahn anslås aktuelt at være god for i omegnen af 4,2 mia. kr.

Læs også