Twitter indfører drikkepenge for gode tweets

En ny funktion på Twitter skal gøre det muligt for brugere at betale en person, hvis man sætter pris på et tweet, personen har skrevet. Men funktionen har allerede nu mødt stor kritik.

Nu gør Twitter det muligt for særligt udvalgte personer at tjene penge på deres opslag. Arkivfoto: Lionel Bonaventure/Ritzau Scanpix

Har du nogensinde læst et opslag på sociale medier, der var så godt, at du tænkte ved dig selv »Jeg ville bare ønske, at jeg kunne betale den her person for sit opslag«?

Måske ikke. Men det er der nogen, der har. I hvert fald har det sociale medie Twitter netop lanceret et nyt system, der gør det muligt at give såkaldte ”drikkepenge” til ophavsmanden bag tweets, som man sætter pris på.

Det skriver BBC.

Helt konkret fungerer det således at udvalgte personer allerede nu har fået et lille ikon på deres Twitter-profil, som linker til en Paypal-konto, hvor man kan overføre et beløb til.

»Det er en nem måde at støtte de fantastiske stemmer, der skaber samtalerne,« forklarer virksomheden selv, ifølge BBC.

Men det er ikke hvem som helst, som man kan belønne endnu. Aktuelt har Twitter udvalgt en gruppe, som består af journalister, eksperter, skabere og frivillige, som de eneste, der har den nye funktion på deres Twitter-profil.

Der er bare lige et enkelt men - fordi drikkepengene går igennem Paypal, kan modtageren af belønningen i mange tilfælde se adressen på den person, der har sendt pengene. Og det er kritisabelt, mener flere, ifølge BBC.

På denne måde har det også vist sig, at det i nogle tilfælde har været muligt at se modtagerens emailadresse allerede inden man sender penge. Og det kan muligvis skabe problemer for f.eks. kendisser.

Twitter blev stiftet af nu mangemilliardær Jack Dorsey i 2006, og har i dag mere end 353 mio. aktive brugere.

BRANCHENYT
Læs også