Erhverv

Efter kritik af nedlukning: Kædeejer har største overskud i syv år

I kølvandet på sin kritik af regeringens beslutning om at tvangslukke butikker i hele landet har Indeks Retail, der ejer flere detailkæder, netop præsenteret sit bedste regnskab i syv år.

Marianne Lyngby Pedersen har været adm. direktør for Indeks Retail siden 2015. Foto: Indeks Retail

Efter pres på regeringen og kritik af dennes tvangsnedlukning af butikker, har størstedelen af landets detailbutikker endelig fået lov at åbne. Særligt Marianne Lyngby Pedersen, adm. direktør for Indeks Retail, undrede sig over - og kritiserede - beslutningen om at lukke butikker ned.

»Jeg forstår ikke beslutningerne i regeringen, når der kommer sådanne meldinger fra dens egne sundhedsekspert. Det virker ulogisk og dumstædigt at fastholde en lukning af butikker i indkøbscentre,« sagde hun til Finans tilbage i marts.

Nu kan hendes virksomhed, Indeks Retail, der står bag kæder som Bog & Idé, Legetøjskæden og Boghandleren imidlertid fremvise sit bedste resultat i mange år - til trods for et regnskabsår præget af store nedlukninger.

I 2020 omsatte Indeks Retail for mere end 473 mio. kr. og havde deraf et overskud på 3,9 mio. kr. Og man skal bladre syv år tilbage i regnskabsbøgerne for at finde et større overskud hos virksomheden. I regnskabsåret 2012/2013 kunne Indeks Retail fremvise et overskud på mere end seks mio. kr., der dog blev efterfulgt af et underskud på ca. 17 mio. året efter. Langsomt bevæger virksomheden sig altså tilbage til et overskud i millionklassen.

I regnskabet noterer ledelsen, at man absolut har været påvirket af butiksnedlukningerne, og at man derfor fremover vil tage kreative løsninger i brug. Bl.a. har Indeks Retail planlagt at lancere en app til Bog & Idés kunder. Her skal det være muligt både at købe bøger, men også at læse og streame.

Aktuelt råder Indeks Retail over samlet set over 169 fysiske butikker. Disse fordeler sig på mere end 120 Bog & Idé-butikker, 14 Boghandleren-butikker og 35 Legekæden-butikker.


BRANCHENYT
Læs også