Prominente erhvervsfolk satser på nyt landbrugsprojekt
Ifølge ejerne er der store forventninger til det nye selskab, der vil genanvende biprodukter fra olivenolie.
Den jyske erhvervsmand Ole Kaae Hansen, der i 2015 solgte sit livsværk Hamlet Protein til kapitalfonden Altor og Goldman Sachs, har igen kastet sig ud i et forretningsmæssigt landbrugseventyr.
Sammen med den aarhusianske forretningsmand Claus Hommelhoff og Eskildsen-familien, der står bag bl.a. Dan Cake og Carletti, har Ole Kaae Hansen etableret et nyt selskab, der skal gøre restprodukter fra olivenolie til en indbringende forretning.
»Det er ikke meget, jeg kan sige i øjeblikket. Selskabet og teknologien er ny, og der er stor konkurrence på området. Derfor holder vi lav profil, indtil vi har noget mere konkret på plads. Det er klart, at tanken også er, at vi skal kunne tjene penge på projektet,« siger Ole Kaae Hansen, der stiftede fodervirksomheden Hamlet Protein i begyndelsen af 1990’erne.
Han er initiativtager bag den nye virksomhed, der har fået navnet Olextra ApS, mens Claus Hommelhoff er idémageren bag.
Selskabet skal efter planen genbruge biprodukter fra produktion af olivenolie i landbruget til bl.a. dyrefoder og fødevareproduktion.
»For nogle år siden tog jeg hånd om en palæstinensisk kvinde, der gerne ville læse ingeniør i Danmark. I hjemlandet havde hun lavet forsøg, hvor hun fik udskilt restprodukter fra olivenolie, der kan bruges til forskellige ting. Jeg tog kontakt til Ole Kaae Hansen, og vi besluttede os for at prøve at berige verden med genbrugspotentialet i restprodukterne,« siger Claus Hommelhoff om ideen bag.
Hverken han eller Hamlet Protein-grundlæggeren ønsker at svare på, om selskabet kan blive ligeså stort som Hamlet Protein, der gennem flere år sikrede Ole Kaae Hansen solide millionoverskud og efter salget øgede hans formue til over en kvart milliard. Ligesom de to erhvervsfolk heller ikke vil fortælle, hvor meget de har investeret i Olextra ApS.
Ifølge cvr fremgår det, at Ole Kaae Hansen ejer størstedelen af det nystiftede selskab, mens Nicolai Winding Andersen er indsat som direktør.
Ifølge Claus Hommelhoff kommer Eskildsen-familien ind i billedet, fordi familien ejer fabrikken Siccadania, der har maskiner, som kan konstruere den teknologi, som er nødvendig for Olextra ApS for bearbejdningen af biprodukterne.
»Det kan blive til en helt ny teknologi, og vi tror på, at vi kan være med til at gøre noget godt for samfundet, hvis vi lykkes med projektet. Selvfølgelig forventer vi også at tjene penge på sigt. Det er et spændende projekt, som vi ser stort potentiale i. Lykkes det ikke, har vi tabt de penge, vi har puttet i det,« siger han.