Erhverv

Stor amerikansk burgerkæde vil tilbage til Europa

Kæden, der er bedst kendt for sine firkantede burgere, åbner igen i Europa – første stop er Storbritannien.

USAs næststørste burgerkæde er på vej tilbage til Europa og åbner i første omgang restauranter i London-området. Foto: Pat Wellenbach/AP. Foto: Pat Wellenbach/AP

USAs næststørste burgerkæde er på vej tilbage på markedet i Europa.

Wendy’s har holdt en 20 års lang pause fra Europa, efter man trak sig ud af Storbritannien.

Nu vil kæden åbne mellem 300 og 400 restauranter i Storbritannien, og det skal ses som et springbræt til resten af Europa, skriver CNNBusiness.

Wendy’s er kendt for at servere firkantede bøffer i deres burgere, og den første ”genopståede” Wendy’s er planlagt til at åbne i Reading den 2. juni, hvorefter der åbner fire restauranter i Østlondon og Oxford senere på året.

Alene i Storbritannien forventer kæden at skabe mellem 9000 og 20.000 jobs på sigt. Heraf 1000 arbejdspladser over de kommende to år. Der arbejder typisk mellem 30 og 50 ansatte på en Wendy’s.

»Den britiske relancering er spydspidsen i en ekspansion i hele Europa. Wendy’s kommer med en stærk vækst i ryggen fra den anden side af Atlanterhavet, hvor brandet sidste år detroniserede Burger King i kampen om at blive den næststørste på det amerikanske hamburgermarked,« lyder det fra virksomheden i en udtalelse.

Wendy’s blev etableret i 1969 og har flere end 6.800 salgssteder over det meste af verden. Kæden forlod som nævnt Storbritannien i 2001, men mener, at tiden er den rette til at vende tilbage.

BRANCHENYT
Læs også