Erhverv

Dagbladet Børsen har modtaget coronastøtte i strid med reglerne

Det oplyser Bjarne Corydon, adm. direktør og ansvarshavende chefredaktør for Børsen, i en pressemeddelelse.

Artiklens øverste billede
Dagbladet Børsens adm. direktør og ansv. chefredaktør, Bjarne Corydon. Arkivfoto: Rune Aarestrup Pedersen

Dagbladet Børsen har i strid med reglerne modtaget coronastøtte under pandemien.

Det oplyser dagbladet i en pressemeddelelse på baggrund af konklusioner fra en ekstern advokatundersøgelse, som den seneste tid har undersøgt mulig snyd med coronastøtte i mediehuset.

Undersøgelsens resultater får øjeblikkelig betydning for Børsens kommercielle direktør, Frederik Gundorph Olesen, der har forladt sin stilling. Ligesom avisen ifølge pressemeddelelsen har valgt at stoppe samarbejde med tre medarbejdere i annonceafdelingen og uddelt »et antal« skriftlige advarsler.

»Advokatundersøgelsen bekræfter desværre de oplysninger, som jeg for nogle uger siden blev gjort bekendt med via en whistleblower. Det er meget alvorligt og på ingen måde i overensstemmelse med Børsens værdier. Børsen skal ikke modtage en krone mere i kompensation, end vi er berettiget til. Jeg vil gerne undskylde sagen over for læsere, myndigheder og det øvrige samfund,« siger Bjarne Corydon, adm. direktør og ansvarshavende chefredaktør for Børsen.

Ifølge pressemeddelelsen giver advokatundersøgelsen ikke anledning til at konkludere, at Frederik Gundorph Olesen har »foranlediget eller været bevidst om de begåede fejl«.

Den eksterne undersøgelse viser ifølge pressemeddelelsen, at der i Børsens annonceafdeling i strid med reglerne har været tiltag »med henblik på at begrænse eller påvirke timingen af annonceindtægter med det formål at optimere den kompensation«, som avisen modtog i coronastøtte.

Samlet konkluderer undersøgelsen, at Børsen har modtaget 50.842 kr. i støtte på et forkert grundlag. Et beløb, der nu ifølge pressemeddelelsen straks tilbagebetales.

»Jeg vil gerne slå fast, at vi ikke kan sætte to streger under noget beløb i denne sag, før vi har været i dialog med myndighederne. Jeg har derfor i dag taget kontakt til Slots- og Kulturstyrelsen med henblik på at kunne give Styrelsen en redegørelse for undersøgelsen og dens konklusioner,« siger Bjarne Corydon.

Bjarne Corydon blev bekendt med den mulige svindel 11. april 2020 efter en henvendelse fra en whistleblower.

Her blev den øverste ledelse peget i retningen af en række e-mails med indhold, der kunne tyde på, at en intern praksis i annonceafdelingen havde til formål at optimere niveauet for coronakompensation.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.