Erhverv

Tech-virksomheden Radisurf er solgt til en udenlandsk kapitalfond for trecifret millionbeløb

Ifølge adm. direktør Mikkel Kongfelt har det ikke været muligt at finde en dansk investor med de rette kompetencer til at sikre Aarhus-virksomheden vækst fremover.

Radisurf er stiftet i 2015 af fire forskere fra Aarhus Universitet. Sammen har de udviklet en særlig teknologi, der fungerer som en slags "superlim", der kan binde uens materialer sammen. PR-foto

Den danske tech-virksomhed Radisurf, der holder til i Aarhus, er blevet solgt til den udenlandske kapitalfond KCK for et trecifret millionbeløb.

Virksomheden blev stiftet i 2015 og har udviklet en særlig teknologi, der kan binde metal- og plasticoverflader sammen og fungere som en slags lim.

Om Radisurf
  • Virksomheden er stiftet i 2015 af fire forskere fra Aarhus Universitet
  • Forskerne står bag en teknologi, der kan samle uens materialer
  • Det kan eksempelvis være metal og plastic
  • Selskabet har på nuværende tidspunkt 30 kunder i 17 lande
  • Radisurf har løbende modtaget økonomisk støtte fra puljer og bevillinger for at kunne udvikle virksomheden
  • Ifølge Mikkel Kongsfelt, adm. direktør, gør opkøbet det muligt udelukkende at fokusere på udvikling og vækst frem for at skulle tænke over, hvor pengene til næste udviklingsstadie skal komme fra
Kilde: Radisurf

Ifølge virksomheden er teknologien målrettet produktionsvirksomheder særligt i bilindustrien, hvor Radisurfs ”superlim” kan medvirke til, at bilerne bliver lettere og derved kan køre længere.

»Vi er et forholdsvist nyt firma og har brugt de første mange år på at udbrede teknologien, der til at begynde med udelukkende virkede i laboratoriet under særlige betingelser, til rent faktisk at kunne fungere i produktionen. Det er helt unikt, at det er lykkedes, og nu skal vi have det ud at virke i en større skala. Eksempelvis i produktionen af smartphones og biler, og det kræver enorme investeringer og tålmodighed,« siger adm. direktør Mikkel Kongsfelt.

Derfor glæder han sig over, at det nu er lykkedes at få Aarhus-virksomheden solgt til en kapitalfond, der har de fornødne midler til at øge selskabets produktionsvolumen. Tidligere har Radisurf nemlig hentet kapital fra diverse puljer og bevillinger, heriblandt gennem Innovationsfonden og EU-støtte.

»Det har været vigtigt for at sikre udviklingen af vores teknologi og få de første kunder, men vi har brug for investorer for at fortsætte udviklingen. Jeg mener ikke, at der findes nogen i Danmark med de rette kompetencer. Vi kunne nok godt skaffe midlerne og sikkert også finde nogle, der har interessen for vores teknologi, men jeg tror ikke på, at vi kunne finde nogen med samme forståelse, viden og erfaring. Derfor er jeg glad for, at vi har fundet det perfekte match med KCK,« siger Mikkel Kongsfelt.

Han glæder sig samtidig over, at Radisurf nu får »ro« og »stabilitet« til at udvikle virksomheden frem for løbende at skulle hente penge fra diverse puljer og bevillinger.

Direktøren ønsker ikke at komme det præcise handelsbeløb eller ejerforhold nærmere, men han fortæller, at KCK overtager hele Radisurf og med aftalen forpligter sig til »en betydelig investering« over de kommende år.

Enkelte nøglemedarbejdere vil dog ifølge direktøren beholde ejerandele.

Radisurf vil som følge af handlen etablere et salgskontor i USA og efterfølgende endnu et i Asien. Stifteren understreger dog, at Radisurfs udvikling og produktion vil blive i Aarhus, hvor selskabet ligeledes vil tredoble antallet af medarbejdere, så der indenfor to-tre år vil være 30 ansatte i Aarhus.

I 2020 leverede Radisurf et underskud på 1 mio. kr., og ifølge virksomhedens regnskaber er det endnu ikke lykkedes Aarhus-virksomheden at skabe overskud.

»Det har ikke været planen at tjene penge på nuværende tidspunkt. Langt de fleste af vores kunder er i udviklingsfasen med en tidshorisont på tre til syv år, og det er først der, at vi for alvor kommer til at tjene penge. Det forventer vi, at vi kan gøre i 2024,« siger Mikkel Kongsfelt.

Læs også
Top job