Erhverv

Udenlandsk læge blev hjemsendt, fordi kursus blev aflyst trods lægemangel

På Holbæk Sygehus mangler de en læge. Den srilankansk læge Harindra Chathuranga, som sygehuset havde ansat, har nemlig fået inddraget sin opholdstilladelse og er blevet hjemsendt, da hans obligatorisk kursus var blevet corona-aflyst.

Det er meget svært for selv højt kvalificerede udenlandske læger at komme til at arbejde i Danmark, selv om der er lægemangel. Lægeforeningen har i et brev til sundhedsminister Magnus Heunicke og udlændingeminister Mattias Tesfaye opfordret til et opgør med et »uholdbart« system.  Arkivfoto: Casper Dalhoff Harindra Chathuranga er uddannet i Sri Lanka. Han har i mange år drømt om at arbejde og bo i Danmark. Ét glemt kursus var nok til, at han i år blev sendt hjem til Sri Lanka, trods den store lægemangel i Danmark.
Foto: Privatfoto.

Harindra Chathuranga var ved at være nedkørt af at arbejde 300 timer om måneden som læge i det srilankanske sundhedsvæsen. Samtidig var den politiske situation i hjemlandet usikker.

Så da han læste, at Danmark manglede læger, og at landet i øvrigt var »verdens lykkeligste land«, vidste han, at han skulle til Danmark for at arbejde...

Læs også