Erhverv

Apples topchef i krig med Fortnite-skaber

Bølgerne går højt i den netop igangsatte retssag, som spiludvikleren Epic Games har startet mod techgiganten Apple for at have fjernet spillet Fortnite fra App Store.

Tim Cook har været adm. direktør i Apple siden 2011, hvor han tog over for Steve Jobs. Arkivfoto: Richard Drew/AP

Sidste år startede en strid mellem tech-giganten Apple og spilskaberen Epic Games. Det har mundet ud i en retssag, der finder sted netop nu.

Sådan skriver BBC News.

Epic Games, der står bag populære spil som f.eks. Fortnite, valgte i August sidste år at tilbyde spillere af Fortnite 20 pct. rabat, hvis de betalte direkte til Epic Games i stedet for at gå gennem Apples app-store. Og det er i strid med Apples egne regler for, hvordan spiludbydere må tjene penge gennem apps.

Helt konkret tager Apple 30 pct. provision for alle køb, der bliver lavet i apps, som selskabet udbyder gennem sin app-store. Og der er derudover en regel om, at man ikke må tilbyde et alternativ til Apples betalingsløsninger, hvis man har en app udbudt på Iphones eller Ipads.

Da Epic Games omgik reglerne fjernede Apple altså Fortnite fra App Store - det samme gjorde i øvrigt Google, da man også her har lignende regler for spiludbydere. Det fik imidlertid Epic Games til at lægge sag an mod både Apple og Google blot få timer efter Fortnite var blevet fjernet.

Anklagen lød på, at Apples stramme regler skævvrider konkurrencen blandt spiludbydere.

Og nu er retssagen altså i fuld gang, hvor både Tim Cook og Epic Games-direktør, Tim Sweeney, allerede har vidnet.

Tim Cook overtog posten som adm. direktør for Apple i 2011, da Apple-skaber, Steve Jobs, blev syg. I dag anslås han at være god for i omegnen af 8 mia. kr.

Læs også
Top job