Erhverv

Lakridskongen tjener flere millioner end nogensinde før

Blot fire år efter sin ansættelse som adm. direktør i lakridsimperiet Lakrids by Bülow kan Fredrik Nilsson nu bryste sig af at have landet det bedste resultat nogensinde i virksomhedens historie.

Johan Bülow stiftede Lakrids by Bülow i 2010. Foto: Gregers Tycho

Det er kronede tider for de chokoladeomsluttede lakridskugler, der første gang så dagens lys i 2010 og sidenhen er vokset til en succesfuld millionforretning. Lakrids By Bülow, der er ejet af den mediekronede lakridskonge Johan Bülow, har netop offentliggjort sit bedste regnskab nogensinde.

Lakrids By Bülow går ud af 2020 med et overskud på mere end 19 mio. kr., og det er det højeste i virksomhedens historie. Og det på trods af et markant fald i salg hos selskabets i alt 27 egne butikker. I regnskabet understreger ledelsen, at Covid-19-pandemien og heraf nedlukningerne af storcentre og detailbutikker har gjort indhug i butikkernes sædvanlige salgstatistikker, men at man alligevel har oplevet en markant vækst i onlinesalget, hvilket har betydet, at omsætningen samlet er steget med 17,5 pct.

Ledelsen i Lakrids By Bülow kalder årets resultat for »yderst tilfredsstillende« i regnskabsberetningen.

Johan Bülow solgte i 2016 virksomheden til den svenske kapitalfond Valedo Partners, der bl.a. også ejer Joe & The Juice. Kapitalfonden købte i alt 75 pct. af aktierne i lakridsselskabet for svimlende 470 mio. kr. Det betyder også, at Johan Bülow i dag kun ejer 25 pct. af sin mere end 10 år gamle virksomhed.

Blot et år efter salget ansatte Johan Bülow Fredrik Nilsson, der har en fortid hos bl.a. Nestlé, som adm. direktør i virksomheden. Det gjorde han for at kunne fokusere helt på udviklingen af nye lakridsprodukter.
 

Læs også
Top job