Erhverv

Interdan har skiftet navn: Maria Bruun-Lander er stoppet som topchef

Danmarks næststørste bilkoncern er nu vendt tilbage til sit oprindelige navn, som første gang så dagens lys for over 100 år siden.

Anders Bruun og Maria Bruun-Lander er henholdsvis tredje og fjerde generation i bildynastiet, som nu hedder K.W. Bruun. Foto: PR/Citroën

Danmarks næststørste bilkoncern har netop gennemgået et navneskifte.

Koncernen, der hidtil har gået under navnet Interdan, har nu skiftet navn til K.W. Bruun. Et navn, som koncernen blev grundlagt under tilbage i 1914, hvor Karl Wilhelm Bruun lavede sin første bilhandel.

Det fortæller bilkoncernen i en pressemeddelelse.

»Som familiefondsejet koncern er vi stolte af det, K.W. Bruun skabte, ligesom vi er stolte over de medarbejdere og den effektive virksomhed, vi har i dag. For os er det kun naturligt at gå fremtiden i møde, som vi startede,« siger Anders Bruun, bestyrelsesformand i bilkoncernen og tredje generation i bildynastiet.

Samtidig med meddelelsen om navneskiftet i bilkoncernen, der importerer biler fra mærkerne Peugeot, Citroën, DS, Opel og Mitsubishi, har K.W. Bruun også fået ny topchef.

Anders Bruuns datter Maria Bruun-Lander har efter fire år valgt at stoppe som adm. direktør. Hun er nu i stedet indtrådt som næstformand i koncernbestyrelsen. Nu er Lars Christian Dybkjær, tidligere finansdirektør i koncernen, ny topchef i K.W. Bruun.

Maria Bruun-Lander mener, at navneskiftet viser, at der er mennesker bag bilkoncernen.

»K.W. Bruun bliver nu synlig igennem hele vores selskabsstruktur, hvor nyt logo og brandidentitet skal fungere som fælles fundament for alle selskaber,« siger hun.

Datterselskaberne Bilabonnement og Quickpoint bevarer deres nuværende visuelle identitet og navn med tilføjelse af K.W. Bruun under logoet.

Navneskiftet er trådt i kraft. De praktiske ændringer i forbindelse med navneskiftet, bl.a. skiltning, ny it-infrastruktur og lignende gennemføres i løbet af 2021.

K.W. Bruun kunne for nylig præsentere sit regnskab for 2020, som bød på rekorder både på top- og bundlinjen. Koncernen omsatte for over 9,4 mia. kr. og havde et overskud efter skat på 672 mio. kr.

Læs også
Top job