Erhverv

Millionstrid: Kevin Magnussen og Anders Holch Povlsen har nu lukket Dorte Riis Madsen ind i fælles firma

Dorte Riis Madsen tabte i januar en retssag til Kevin Magnussen. Dog blev hun som følge af dommen tilkendt et mindre plaster på såret, som nu er blevet effektueret.

Kevin Magnussen og Anders Holch Povlsen har i årevis kørt parløb i et fælles selskab. Nu har de fået et tredje hjul ind i ejerkredsen. Foto: Jan Sommer

Kevin Magnussen og Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen har siden 2010 ejet et selskab sammen, hvorfra Magnussens indtægter fra motorsportsverdenen bliver bogført.

Nu har forretningsduoen dog lukket et tredje hjul ind i motorsportsselskabet i form af Kevin Magnussens eks-manager Dorte Riis Madsen.

Hun blev den 25. maj i cvr-registeret opført med en ejerandel på knap 20 pct. i selskabet, som de seneste år har haft pæn indtjening efter mange års underskud.

Ejerandelen har Dorte Riis Madsen fået fra Kevin Magnussen som en udløber af en dom, der faldt i Østre Landsret i januar.

Magnussen vandt store dele af retssagen og slap for at betale Dorte Riis Madsen 20 pct. af sine bruttoindtægter fra 2015 til 2021, ligesom Dorte Riis Madsen skulle betale sagsomkostningerne.

Til gengæld besluttede landsretten, at Magnussen måtte afgive omkring 20 pct. ejerskab af motorsportselskabet, der drives med Anders Holch Povlsen.

»Registreringen er sket på baggrund af parternes henvendelse og instruks herom. Som du formentlig ved, var Anpartsselskabet af 1. april 2010 (motorsportsselskabet, red.) ikke part i retssagen. Dortes medejerskab medfører i øvrigt ikke væsentlige ændringer for selskabet, idet den daglige ledelse og drift er upåvirket heraf,« skriver Lise Kaae, adm. direktør i Anders Holch Povlsens koncern Heartland, i en kommentar.

Men hvorfor er det lige nøjagtigt nu, at registreringen sker, når dommen faldt for fire måneder siden?

»Det må du tale med Dorte om,« skriver Lise Kaae.

Finans har talt med Dorte Riis Madsen, der dog ikke har nogle kommentarer. Hun var direktør i motorsportsselskabet fra 2010 til 2015, hvor samarbejdet med Kevin Magnussen faldt til jorden.

Motorsportsselskabet havde i sine første otte leveår et samlet underskud på 122 mio. kr. Men i de seneste tre regnskabsår er det hvert år blevet til overskud. Den samlede indtjening i de tre år løber op i over 23 mio. kr.

»Det har hele tiden været planen, at der på et eller andet tidspunkt skulle tjenes nogle penge, og nu er jeg blevet en etableret kører i Formel 1 og får en rigtig fin løn. Tingene afhænger også af, hvor mange point jeg scorer, og hvilke placeringer jeg får. Så det går op og ned,« sagde Kevin Magnussen til Jyllands-Posten og Finans i 2019.

Som Kevin Magnussen henviser til, er motorsportsselskabets indtjening præstationsafhængigt af præmiepenge. Dertil kommer indtægter fra sponsorater og andre motorsportsrelaterede foretagender.

Hvordan økonomien er i selskabet, nu hvor Magnussen ikke længere er Formel 1-kører vides endnu ikke.

Ejerfordelingen i selskabet er nu, at Anders Holch Povlsen har 52 pct. af anparterne, Kevin Magnussen har 29 pct., og Dorte Riis Madsen har 19 pct. ifølge cvr-registeret.

Læs også
Top job