Erhverv

Postnord har købt Danfoss-arving ud af pakkeboksnetværk

Tidligere ejede Postnord Nordic Infrastructure sammen med Peter Mads Clausen og Vækstfonden. Nu er Postnord eneejer.

Postnord har overtaget det fulde ejerskab af selskabet bag Nærkboks.
Foto : Charlotte de la Fuente Foto: Charlotte de la Fuente.

Postnord har købt sig til det fulde ejerskab af selskabet Nordic Infrastructure, som står bag pakkeboksene kendt som Nærboks. Dermed er det nu Postnord, som er blevet eneejer af et netværk af flere end 2.500 pakkebokse rundt om i Danmark - det mest omfattende netværk af pakkebokse i landet.

Det fremgår af registreringer i CVR-registret samt en pressemeddelelse fra Postnord.

Tidligere var Nordic Infrastructure ejet af både Postnord og Swipbox via selskabet INPS A/S. INPS A/S er ejet af Danfoss-arvingen Peter Mads Clausen og Vækstfonden.

»Postnord arbejder hele tiden på at gøre hverdagen lettere for vores kunder, og en del af det er at tilbyde nemme og effektive leveringsløsninger. I kølvandet på pandemien er pakkeboksene blevet ekstra populære, fordi der ikke er fysisk kontakt ved leveringen,« udtaler Annemarie Gardshol, der har titel af adm. direktør i Postnord Group, i pressemeddelelsen.

Ifølge Postnord er målet at udvide antallet af pakkebokse til flere end 12.500 i Norden inden udgangen af 2022. Derudover er det planen, at der skal investeres yderligere i 2023.

Nærboks er et såkaldt åbent netværk, hvilket vil sige, at det kan benyttes af andre end Postnord. I øjeblikket bliver det f.eks. benyttet af DHL og Bring.

Det er Swipbox, som producerer pakkeboksene, og her er man også tilfreds med handlen.

»Hos Swipbox oplever vi heldigvis stor international interesse for vores pakkebokse, og vi vil nu fokusere på at udbrede Infinity-konceptet i Norden, Europa og globalt. Derfor giver det god strategisk mening for Swipbox at sælge vores andel af Nærboks til Postnord,« udtaler Jens Rom, der er adm. direktør i Swipbox, i pressemeddelelsen.

Handelsprisen er ikke oplyst.

Læs også