Serier

Den attråværdige position er at turde gå i arenaen og tage kampen op

Chefredaktør Lea Korsgaard ser med bekymring på et samfund, hvor mange næres ved at kritisere andre uden selv at tage stilling. Hun fremhæver ansvaret som den vigtigste værdi, der trådte frem under coronakrisen.

Corona rammer verden
Lea Korsgaard glæder sig til at komme om på den anden side af corona, til et sted, hvor kropslighed ikke er en farlig ting eller noget, der må bekymre, fortæller hun. Foto: Brian Karmark Takket være tilliden og viljen til at efterleve, hvad vi blev bedt om, har borgerne i Danmark ikke oplevet så store ændringer i deres levevis som eksempelvis i Frankrig og Italien, mener Lea Korsgaard. Foto: Brian Karmark Lea Korsgaard mener, at den indbyggede intuitive tro på, at den fremmede formentlig taler sandt, udfordres, når der spredes løgne på falsk grundlag. Som når Trump påstår, at han har vundet valget, eller når folk påstod, at fodboldspilleren Christian Eriksen faldt om under landskampen i Parken, fordi han var vaccineret, nævner hun som eksempler. Foto: Brian Karmark Især lige efter 11. marts 2020, da Danmark lukkede ned, var det vældig svært at være redaktør og tage ansvar for formidlingen, husker Lea Korsgaard, som er ansvarshavende redaktør på netmediet Zetland. Foto: Brian Karmark

Da Danmark lukkede ned, lukkede Lea Korsgaard af i rib og bestilte mere garn på nettet. Begynderstrikketøjet blev en flugt, men også en mulighed for at handle. Seks trøjer er det blevet til. Højskolebarnet er vokset op på et bagtæppe af den nordiske mytologi og ved, at den værste død, som kan overgå et menneske, er ”strådøden”. Den lider det menneske, som læner sig tilbage i sengehalmen, fralægger sig ethvert ansvar, og som ikke tager del i kampen.

»Hvis du lægger dig ned, ikke tager ansvaret på dig, ikke lever op til din pligt, så kommer du ikke ud på Idasletten.«..

Læs også