Vil »definere fremtiden«: Lars Seiers Concordium-projekt lanceres på onsdag
Concordium går onsdag i luften med sin blockchain, der har været undervejs i tre år.
Det er blevet kaldt Lars Seier Christensens største satsning, siden han opbyggede Saxo Bank.
Blockchain-projektet Concordium, som har været undervejs i tre år, og som der alene i årets fire første måneder blev rejst 220 mio. kr. til.
På onsdag kl. 14 er Concordium så klar til at lancere sin blockchain og bevæge sig fra testnettet til internettet. Det fortæller Lars Seier på sin LinkedIn-profil.
»Som I ved, har Concordium Blockchain været mit primære projekt de sidste tre år. Jeg opdagede første gang blockchain omkring 2012, og siden har det været en lang og utroligt spændende rejse i et nyt forretningsområde, der kommer til at definere fremtiden. Efter min mening på nogenlunde samme måde, som internet definerede fremtiden fra omkring 1995,« skriver Saxo Bank-milliardæren.
Han kalder lanceringen af Concordium for »én af de vigtigste begivnheder i mit liv«.
Concordium har tidligere forklaret, at den efter lanceringen af blockchainen ville notere sin digitale valuta, GTU, på en kryptobørs. Det fremgår endnu ikke, hvornår denne notering foregår.
Selskabets blockchain vil gøre det muligt at indgå komplicerede kontrakter og overføre store beløb uden mæglere, advokater, bankfolk og alskens andre tredjeparter.
Målet er skabe en verdensudbredt platform for betalingstransaktioner uden behov for alle de fordyrende mellemled.
Blockchain-teknologien forsøger essentielt set at skabe fuldstændigt transparente transaktioner mellem to parter, så de både slipper for dyre tredjeparter og får nemmere ved at komme fusk med varerne til livs.
Non profit-organisationen Concordium Foundation har sæde i Schweiz, hvor Lars Seier Christensen og selskabets direktør Lone Fønss Schrøder har hjemme. Her og i Condordiums danske selskab i Aarhus foregår det meste af udviklingen af blockchainen, mens Concordium også samarbejder tæt omkring forskning med Concordium Blockchain Research Centre - kaldet Cobra - ved Aarhus Universitet.
Arbejdet begyndte for alvor i 2018 og har afstedkommet en blockchain, der i modsætning til kendte forgængere som bitcoin og ethereum samarbejder med etablerede finansmyndigheder.