Erhverv

Vil »definere fremtiden«: Lars Seiers Concordium-projekt lanceres på onsdag

Concordium går onsdag i luften med sin blockchain, der har været undervejs i tre år.

Lars Seier Christensen kalder lanceringen af Concordiums blockchain for »én af de vigtigste begivnheder i mit liv«.

Det er blevet kaldt Lars Seier Christensens største satsning, siden han opbyggede Saxo Bank.

Blockchain-projektet Concordium, som har været undervejs i tre år, og som der alene i årets fire første måneder blev rejst 220 mio. kr. til.

Blockchain
  • Er blevet kaldt det nye internet
  • Teknologien er grundlaget for, at der kan handles med kryptovalutaer som bitcoin eller etherum
  • Blockchain kan dog også bruges til meget andet
  • Heriblandt gør teknologien det umuligt at kopiere og ændre i dokumenter sendt mellem parter, som det ellers er muligt at gøre i visse dokumenttyper som word eller excel
  • Derudover kan pengetransaktioner ske uden om mellemmænd og direkte gennem blockchainen
  • En blockchain er grundlæggende set en liste med information, som er delt i et netværk af computere
  • Alle computerne har listen. Listen er offentlig, og der er fuld gennemsigtighed

  • Når listen ændres, for eksempel når en ny handel bliver foretaget, kommer der en ny blok på med den nyeste information. Den blok godkendes af alle på netværket

  • Det muliggør udveksling af unikke informationer, altså værdier, mellem to parter, uden det behøver gå igennem en trediepart, for eksempel en bank

  • Det betyder, at systemet i høj grad er sikret mod hacking og manipulation, fordi alle kan følge hele historikken i kæden

Kilde: Videnskab.dk

På onsdag kl. 14 er Concordium så klar til at lancere sin blockchain og bevæge sig fra testnettet til internettet. Det fortæller Lars Seier på sin LinkedIn-profil.

»Som I ved, har Concordium Blockchain været mit primære projekt de sidste tre år. Jeg opdagede første gang blockchain omkring 2012, og siden har det været en lang og utroligt spændende rejse i et nyt forretningsområde, der kommer til at definere fremtiden. Efter min mening på nogenlunde samme måde, som internet definerede fremtiden fra omkring 1995,« skriver Saxo Bank-milliardæren.

Han kalder lanceringen af Concordium for »én af de vigtigste begivnheder i mit liv«.

Concordium har tidligere forklaret, at den efter lanceringen af blockchainen ville notere sin digitale valuta, GTU, på en kryptobørs. Det fremgår endnu ikke, hvornår denne notering foregår.

Selskabets blockchain vil gøre det muligt at indgå komplicerede kontrakter og overføre store beløb uden mæglere, advokater, bankfolk og alskens andre tredjeparter.

Målet er skabe en verdensudbredt platform for betalingstransaktioner uden behov for alle de fordyrende mellemled.

Blockchain-teknologien forsøger essentielt set at skabe fuldstændigt transparente transaktioner mellem to parter, så de både slipper for dyre tredjeparter og får nemmere ved at komme fusk med varerne til livs.

Non profit-organisationen Concordium Foundation har sæde i Schweiz, hvor Lars Seier Christensen og selskabets direktør Lone Fønss Schrøder har hjemme. Her og i Condordiums danske selskab i Aarhus foregår det meste af udviklingen af blockchainen, mens Concordium også samarbejder tæt omkring forskning med Concordium Blockchain Research Centre - kaldet Cobra - ved Aarhus Universitet.

Arbejdet begyndte for alvor i 2018 og har afstedkommet en blockchain, der i modsætning til kendte forgængere som bitcoin og ethereum samarbejder med etablerede finansmyndigheder.

Læs også