Erhverv

Konkursramt Gubi-arving er stoppet: Forældre overtager ejerandel i Atbo

Stifteren af Gubi har nu overtaget et ejerskab af det møbelfirma, som hans konkursramte søn var med til at genrejse.

Atbo står bag den kendte Atbo-reol og har siden 2020 haft rettighederne til Gubi-stifteren Bjarke Gudmond Olsens design. Nu har Bjarke Gudmond Olsen overtaget en ejerandel fra det selskab, hvor hans konkursramte søn var involveret. Foto: At-Bo Furniture

Gubi-arvingen Sebastian Gubi Olsen er stoppet som direktør i og medejer af møbelfirmaet Atbo, som han var med til at genrejse i 2019 efter en konkurs.

Sebastian Gubi Olsens stop i Atbo sker få måneder efter, at han selv gik personligt konkurs med næsten trecifrede millionkrav mod ham.

Den konkursramte Gubi-arving er reel medejer af selskabet Gubi Invest, som hidtil har ejet halvdelen af Atbo.

Men ifølge nye oplysninger i cvr-registeret er den ejerandel nu blevet overtaget af Sebastian Gubi Olsens forældre - Lisbeth Olsen og Gubi-stifter Bjarke Gudmond Olsen.

Det er sket gennem det nystiftede selskab Design by Lisbeth & Gubi Holding ApS. Samtidig med Gubi-forældrenes entré i Atbo har et andet nystiftet selskab, TangoPapa Holding ApS, overtaget den anden halvdel af møbelfirmaet. TangoPapa Holding er ejet af Atbos adm. direktør, Peter Mondrup, der dog i forvejen ejede halvdelen af Atbo, blot gennem et andet selskab.

Finans har forgæves forsøgt at få en kommentar fra både Peter Mondrup og Gubi-familien til den nye ejersammensætning bag Atbo.

Da Sebastian Gubi Olsen omkring nytår gik personligt konkurs, udtalte Peter Mondrup til branchemediet Wood Supply, at konkursen ingen konsekvenser ville få for Atbo.

»Det har ingenting med os at gøre. Sebastian har fungeret som en finansiel partner, men har ikke været en del af driften,« sagde han.

Atbo fik i fjor rettighederne til Gubi-stifter Bjarke Gudmond Olsens designs, da han stoppede samarbejdet med den virksomhed, som han selv grundlagde for over 50 år siden.

I 2018 blev Gubi solgt til kapitalfonden Axcel. Det salg indbragte et milliardbeløb til Bjarke Gudmond Olsens anden søn, Jacob Gudmund Olsen. Han havde få år forinden købt sin bror Sebastian Gubi Olsen ud af Gubi for et trecifret millionbeløb.

Nu er Sebastian Gubi Olsen så gået personligt konkurs. Kurator i hans konkursbo, Boris Frederiksen fra Kammeradvokaten, undersøger i øjeblikket, om en gaveoverdragelse af ejerskabet af Gubi Invest til til to familiefonde i fyrstendømmet Liechtenstein kan erklæres omstødelig.

»Kurators undersøgelser af overdragelsen af kapitalandelene i selskabet pågår fortsat, herunder i relation til at afklare, om overdragelsen er omstødelig eller på andet grundlag kan anfægtes,« stod der i den redegørelse, som Boris Frederiksen indleverede til skifteretten i maj.

Læs også