Erhverv

Genfødt burgerkæde klar til udfordre markedet i København

I 2019 købte Søren Hall Hviid Larsen den lille burgerkæde Bøff Burgerbar, der netop var gået konkurs. Knap to år efter er kæden en sund forretning og har nu større vækstambitioner.

Artiklens øverste billede
Foto: PR/Bøff Burgerbar

Burgerkæden Bøff Burgerbar vil i 2021 for første gang vise sorte tal på bundlinjen. Kæden har i dag fire restauranter i yderområderne af København og vil i indeværende år udvide med forhåbentlig tre restauranter mere, gerne i det centrale København, siger direktør og ejer Søren Hall Hviid Larsen.

»Vi har endelig en sund forretning, og det vil vi gerne udnytte i den kommende tid. Vi har planer om, at vi skal ind i København og udfordre de mere etablerede burgerkæder«, siger han.

Søren Hall Hviid Larsen er opmærksom på, at det københavnske burgermarked er fyldt godt op med diverse bud på, hvordan en hurtig, men god burger skal laves. Han mener dog, at Bøff Burgerbar vil tilbyde burgerelskerne noget nyt.

»De fleste brugerrestauranter i København har en meget amerikaniseret tilgang til burgere. I stedet laver vi burgere med en tilgang, der hedder: Den bedste burger er den, man selv gerne ville kunne lave,« siger han.

De havde levet livet lidt for godt. I starten var det ikke til at se, at de levede på lånte fjer, men det skulle så vise sig senere.

SØREN HALL HVIID LARSEN, DIREKTØR OG EJER AF BØFF BURGERBAR

Bøff Burgerbar differentierer sig fra de andre kæder ved, at burgerne kan designes af forbrugeren selv, understreger Søren Hall Hviid Larsen.

»Man kan selv vælge, hvad der skal i, hvordan lang tid din bøf skal steges og så videre,« siger Søren Hall Hviid Larsen.

Han uddyber, at Bøff Burgerbar betræber sig på kun at bruge danske råvarer, herunder er kødet derfor fra danske køer.

En konkursramt kæde

Det lå ikke i kortene, at Søren Hall Hviid Larsen skulle drive en brugerforretning. Egentlig er han revisor, og har praktiseret faget i en årrække.

Men for knap tre år siden sad Søren Hall Hviid Larsen over for to iværksætter-ildsjæle. Han skulle være bogholder for burgerkæden, der dengang hed Rumbles og som siden er omdøbt til Bøff Burgerbar.

Der var ingen generelle retningslinjer, og budgetterne sejlede. I 2021 skal vi strømline forretningen yderligere, så burgerkæden kan opnå sit potentiale i Danmark og komme i gang med en udvidelse.

SØREN HALL HVIID LARSEN, DIREKTØR OG EJER AF BØFF BURGERBAR

De to iværksættere havde dog ikke råd til at betale revisorregningen.

»De havde levet livet lidt for godt. I starten var det ikke til at se, at de levede på lånte fjer, men det skulle så vise sig senere,« fortæller Søren Hall Hviid Larsen.

I stedet fik han 10 pct. af virksomheden. Et lille år efter gik burgerkæden konkurs, og Søren Hall Hviid Larsen, der ikke havde tænkt han skulle være direktør for en burgerbar, endte med at købe kæden og starte forfra med Bøff Burgerbar.

Kunne se hul i markedet

Ifølge Søren Hall Hviid Larsen forelskede han sig i kædens potentiale, selvom Bøff Burgerbar netop var gået konkurs.

»Jeg så en mulighed for at kunne redde noget, som jeg synes havde et stort potentiale. I dag er salget steget med 50 pct. siden 2019,« siger han.

Ifølge Søren Hall Hviid Larsen er burgerkæden blevet reddet ved at fokusere på at strømline forretningen.

»Da jeg erhvervede forretningen i 2019, var der ikke styr på basisforretningen. Der var ingen generelle retningslinjer, og budgetterne sejlede. I 2021 skal vi strømline forretningen yderligere, så burgerkæden kan opnå sit potentiale i Danmark og komme i gang med en udvidelse,« siger han.

I dag findes Bøff Burgerbar i Sydhavn, Valby, Hillerød og Helsingør.

Nogel af de burgerkæder Bøff Burgerbar skal konkurre med er Jagger, Gasoline Grill, Halifax, Sliders og Cocks and Cows.

SEBASTIAN SCHLÜTER JACOBSEN

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver abonnement

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.