Erhverv

Søn af Formuepleje-stifter femdobler millionoverskud

Søren Fryland Møller er søn af Formuepleje-stifteren Erik Møller. Sidste år solgte han sin aktiepost i selskabet, og nu kan han altså præsentere et rekordregnskab i sit eget selskab.

Erik Møller (th.) var med til at stifte kapitalforvalteren Formuepleje sammen med Claus Hommelhoff (tv.). Nu har hans søn solgt familiens sidste aktier i selskabet. Foto: Casper Dalhoff

Det er kun lidt over et år siden, at Søren Fryland Møller solgte sin aktiepost på 22 pct. af selskabet Formuepleje, som hans far, Erik Møller, var med til at stifte for knap 36 år siden. Samtidig trådte han ud af bestyrelsen.

Men til trods for sin afsked med Formuepleje, der i dag er Danmarks største bankuafhængige kapitalforvalter, er det ikke gået ned ad bakke for medstifterens søn.

Det seneste regnskab for Equilibria Aps, Søren Fryland Møllers personlige investeringsselskab, viser nemlig en enorm vækst på blot ét år.

Søren Fryland Møller går ud af 2020 med et overskud på 481,8 mio. kr. i Equilibria ApS. Det er mere end en femdobling af overskuddet for 2019. Det er naturligvis stærkt hjulpet på vej af salget af Søren Fryland Møllers ejerandele i Formuepleje Holding.

I regnskabsberetningen, kalder Søren Fryland Møller resultatet for tilfredsstillende, men noterer sig alligevel, at man forventer et noget lavere resultat i næste regnskabsperiode.

Gennem Equilibria ApS har Søren Fryland Møller ejerandel i bl.a. den nye bank Kompasbank, som blev stiftet i 2017.

BRANCHENYT
Læs også