Erhverv

Tidligere A.C. Milan-stjerne smider millioner i dansk firma

Danske Sky Garden vil indtage det afrikanske eCommerce-marked og til det formål, har virksomheden netop fået en millionindsprøjtning fra fodboldspilleren Keisuke Honda.

Keisuke Honda (tv.) har meldt sig på banen som investor i den danske virksomhed Sky Garden. Foto: AP Photo/Antonio Calanni Martin Majlund er mere end klar til at udbrede Sky Garden i store dele af Afrika. Foto: PR.

»Vi har skulle fuldstændig gentænke teknologien til afrikanske standarder. For hvordan laver man en leveringsservice til folk, der hverken har dankort eller adresse? Og i øvrigt på et marked, hvor der ingen tillid er.«

Det er udfordringerne, som den unge danske virksomhed Sky Garden står overfor, fortæller virksomhedens stifter og adm. direktør, Martin Majlund. Men nu har Sky Garden altså fået en millionindsprøjtning, som skal gøre alle visionerne mulige - og én af investorerne er et navn, som især danske fodboldfans svovlede over i 2010.

Tidligere A.C. Milan-spiller Keisuke Honda, der bankede Danmark ud af VM i 2010, har, gennem sit selskab KSK Angel Fund og sammen med tre andre internationale investorer, smidt i alt 24,6 mio. kr. i den danske startup. Og det er blandt andet for at bygge bro mellem Asien og Afrika.

Helt lavpraktisk har Sky Garden udviklet en eCommerce-platform i Kenya, hvor sælgere kan udbyde varer, som kunder så kan købe via. Sky Gardens app eller website. Varen bliver herefter leveret af lokale og regionale leveringsbud inden for helt ned til tre timer.

Men på grund af den store forskel på f.eks. det europæiske og det afrikanske marked, har virksomheden skulle bruge mange kræfter på at nytænke den form for service, som man bl.a. kender fra Wolt herhjemme i Danmark. Og det skal millioninvesteringen hjælpe med, forklarer Martin Majlund.

»Pengene skal først og fremmest bruges på at vise, at vi kan accelerere i det kenyanske marked. Og så vil vi samtidig også gerne sprede vores teknologi til nabolandene,« forklarer han.

Foruden KSK Angel Fund har Sky Garden også fået indiske Aavishkaar Capital, japanske Uncovered Fund og SANAD Fund for MSME fra Luxembourg med om bord.

Sky Garden blev stiftet i 2015 af Martin Majlund og Christian Bork Grubak og har tidligere haft bl.a. Manu Sareen i ejerkredsen.

BRANCHENYT
Læs også