Erhverv

»Forrygende godt«: Selected Car Leasing i voldsom fremgang

Selected Car Leasing, der er ejet af milliardæren Torben Østergaard-Nielsen og hans familie, har de seneste år set omsætningen vokse eksplosivt.

Torben Østergaard-Nielsen er Danmarks sjetterigeste med en estimeret formue på 22,2 mia. kr. ifølge den seneste liste fra Berlingske. Han har Europas måske mest unikke og fineste bilsamling. Foto: Joachim Ladefoged

Der er fart på de biler, luksus-bilfirmaet Selected Car Leasing tilbyder kunderne.

Men der er så sandelig også fart på væksten i Selected Car Leasing, der er ejet af den fynske milliardær Torben Østergaard-Nielsen og hans familie.

Torben Østergaard-Nielsen
  • Ejer sammen med sine to døtre Selfinvest-koncernen, der ejer United Shipping & Trading Company og en række andre virksomheder.
  • Er blandt landets rigeste med en estimeret formue på over 22 mia. kr.
  • Shippinguddannet og har en HD i afsætning.
  • Blev i 1978 udnævnt til adm. direktør i H. Sommer’s Eftf. Shipping, der i dag er blevet til United Shipping & Trading Company.
  • Blev i maj 2018 eneejer af Selected Car Group.

I 2020/2021 voksede omsætningen således til 734,5 mio. kr. – en vækst på 77 pct. i forhold til året forinden.

Samtidig voksede overskuddet efter skat med 44 pct. og landede på 9,5 mio. kr. Det viser et nyt regnskab fra Selected Car Leasing.

Ulrik Larsen, adm. direktør i selskabet bag Selected Car Leasing, er utroligt stolt af resultatet og den omstillingsparathed, virksomhedens ansatte leverede i et år præget af corona.

»Vi er kommet forrygende godt ud af regnskabsåret på trods af visse komplikationer med covid-19, der i korte perioder i vintermånederne tvang os til at holde fysisk lukket for kunder,« siger han i en pressemeddelelse.

Særligt en vækst på 400 pct. i el- og hybridbilssegmentet bliver fremhævet af Selected Car Leasing i det forgangne år.

For bare to år siden havde virksomheden 745 leasingkontrakter med kunder og en årlig omsætning på 183,4 mio. kr.

Nu har Selected Car Leasing 2.200 leasingkontrakter og en omsætning på over 700 mio. kr.

Ulrik Larsen erklærede da også tidligere på året, at Selected Car Leasing nu er en betydelig aktør i den danske leasingbranche. Det skete efter opkøbet af leasingselskabet SpecialCars, der har en stærk position på det københavnske og nordsjællandske marked.

Flere opkøb kan være på vej fra Selected Car Leasing.

»Vores vækstrejse stopper ikke her. Vi vil som følge af vores 2025-strategi i de kommende år fortsat fokusere på vækst ved at øge kendskabet og spændet af Selected Car Leasings aktiviteter rundt omkring i Danmark via yderligere opkøb og organisk vækst,« siger Ulrik Larsen, der har peget på Jylland som et naturligt sted at købe op og ekspandere.

Selected Car Group
  • Består af virksomhederne Selected Car Leasing, der håndterer leasing af premium- og sportsbiler, Selected Car Investment der køber og sælger investeringsbiler i enkelthandler og som puljeinvesteringer, samt Selected Car Collection, der rummer en af Europas fineste bilsamlinger, og er et af Danmarks mest eksklusive eventhuse til afholdelse af præsentationer, møder og rundvisninger
  • Selected Car Group er en del af den familieejede koncern, Selfinvest, som også rummer USTC-gruppen, der er repræsenteret i mere end 30 lande via koncernens aktiviteter inden for olie & energi, shipping & logistik, rederi, risk management og it
  • I dag består den familieejede koncern af velkendte virksomheder som Bunker Holding, SDK FREJA, Uni-Tankers, Unit IT og Selected Car Group og har på verdensplan 130 kontorer og mere end 3.500 medarbejdere. Selfinvest, der siden 1981 har haft hovedkontor i Middelfart, har en egenkapital på mere end 5 mia. kr. og omsatte i seneste regnskabsår for 77 mia. kr.

Selected Car Group, som står bag Selected Car Leasing, har ikke kun sat fart på sit leasingselskab.

I fjor kunne bilgruppen fortælle, at den langs E20-motorvejen i Middelfart har købt syv grunde og i alt ejer 176.000 kvadratmeter.

Det skal »skabe endnu mere interesse for Middelfart som et bilmekka for klassiske og eksklusive biler«.

Netop eksklusive biler er Torben Østergaard-Nielsen indehaver af. Faktisk har han måske Europas fineste bilsamling, der kaldes Selected Car Collection og kun er åben for inviterede gæster. Her var Finans på besøg i 2018.

Nu giver Torben Østergaard-Nielsen alle interesserede adgang til dele af hans hemmelige og unikke samling af sports- og efterkrigsbiler fra en række af branchens mest kendte og eftertragtede mærker. Det sker i Selected Car Groups bilhus i Køge.

Udover Selected Car Leasing og Selected Car Collection består Selected Car Group også af Selected Car Investment, hvor der fokuseres på investeringsbiler.

I 2020 blev der lukket en investeringspulje på 30 mio. kr. målrettet mellem tre og fem superbiler. Det forventede årlige afkast er på mellem 5-7 pct.

Blandt investorerne i den første pulje var Aarhus-milliardæren Henrik Lind og Scangrip-ejeren Anders Borring.

Læs også
Top job