Erhverv

Anders Holch Povlsen investerer millioner i israelsk modeplatform

Investeringen sikrer Heartland-koncernen 10,1 pct. af modeportalen Terminal X, der går efter at blive børsnoteret i Israel.

Gennem Heartland-koncernen har Anders Holch Povlsen i forvejen ejerandele i bl.a. Zalando, Miinto, About You og Asos. Arkivfoto

Danmark, Tyskland, Storbritannien og Kina.

Det er blot nogle af de lande, hvor den danske modemilliardær Anders Holch Povlsen har investeret massivt i fremadstormende modeportaler og kastet svimlende summer efter ejerandele i modebranchen.

Og nu er Bestseller-ejeren klar med endnu en investering.

Denne gang er det i den israelske modeportal Terminal X, der forhandler hundredevis af kendte brands som bl.a. Nike, Converse og Calvin Klein. Det har den børsnoterede israelske modekoncern Fox oplyst i en pressemeddelelse.

»Vi er meget imponerede over Terminal X. Selskabet har bemærkelsesværdige kapaciteter med høj salgsvækst og markant stigning i selskabets resultater, som motiverede mig til at indlede partnaerskabet. Jeg tror på virksomheden, dens evner og sit vækstpotentiale,« udtaler Anders Holch Povlsen ifølge meddelelsen.

Her fremgår det, at han gennem Heartland-koncernen har sikret sig adgang til 10,1 pct. af Terminal X, som går efter at blive børsnoteret i Israel. Ifølge Børsens oplysninger har Holch Povlsen i første omgang overtaget 8 pct. af selskabet for 21,7 mio. dollars svarende til over 130 mio. kr.

De resterende procenter vil Bestseller-ejeren ifølge mediet overtaget, når Terminal X bliver børsnoteret.

»Terminal X er aktiv på markeder, hvor vi er mindre fremtrædende, og samtidig tror vi på, at de har et godt fundament til at lykkes med en international ekspansion,« udtaler Lise Kaae, direktør for Heartland i forbindelse med investeringen.

Den israelske modeportal kan sammenlignes med flere af de onlineselskaber, som Holch Povlsen i forvejen har ejerandele i.

Det gælder bl.a. Zalando, About You, Asos og danske Miinto, der alle ligesom Terminal X forhandler modebrands online.

Ifølge meddelelsen fra Tel Aviv er Terminal X førende indenfor sit felt i Israel, og forventningerne til det nye partnerskab med Heartland er, at virksomheden kan vækste yderligere både på hjemmemarkedet og på nye markeder.

Udover mere end 160 kendte brands sælger Terminal X også tøj i eget navn.

Fox-koncernen, der står bag Terminal X, driver omkring 800 butikker i Israel og beskæftiger 8.500 ansatte.

Selskabet har været børsnoteret siden 2002.

BRANCHENYT
Læs også