Erhverv

Tidligere "Amazon-kone" MacKenzie Scott gav lige 17 milliarder væk

MacKenzie Scott, der tidligere var gift med Amazons stifter Jeff Bezos, har på et år givet mere end 52 mia. kr. væk.

MacKenzie Bezos - nu MacKenzie Scott - var i 25 år gift med Amazon-stifter Jeff Bezos. Deres skilsmisse gjorde hende til en af verdens rigeste, men hun har lovet at give sine mange penge væk til velgørenhed. Foto: Jorg Carstensen/AFP/Ritzau Scanpix.

En af verdens rigeste kvinder, MacKenzie Scott, har doneret 17 mia. kr. (2,74 mia. USD) til organisationer, der fokuserer på kunst og kampen mod racediskrimination.

MacKenzie Scott blev skilt fra Jeff Bezos i 2019, og formuedelingen ved den skilsmisse gjorde hende til en af de mest velhavende i verden.

Men stort set lige siden skilsmissen har hun lovet at give en stor del af sin formue væk til velgørenhed. Og hun har holdt sit løfte. Alene i år har hun givet næsten 52 mia. kr. (8,5 mia. USD) væk, skriver CNN Business.

Kort før sin skilsmisse fra Jeff Bezos tilsluttede hun sig organisationen ”The Giving Pledge”, der er en kampagne iværksat af Bill Gates, Warren Buffett og Melinda Gates.

Som medlem forpligter meget rige mennesker sig til at give en stor del af deres formue væk til velgørenhed.

I juli sidste år fortalte MacKenzie Scott, at hun havde givet 1,7 mia. dollars væk til 116 organisationer, og i december gav hun yderligere 4,2 mia. dollar til 384 organisationer og deres velgørenhedsarbejde.

På trods af skilsmissen er Jeff Bezos stadig verdens med afstand rigeste person. Hans formue er ifølge Bloombergs Billionaires Index på 196 mia. dollars. På andenpladsen ligger franskmanden Bernard Arnault med 179 mia. dollars.

MacKenzie Scott indtager listens 22. plads med en formue på knap 60 mia. dollars.

På trods af de store donationer er hendes formue i år steget med 1,3 mia. dollars.

Læs også
Top job