Erhverv

Blandt Danmarks rigeste: Storfisker lader nu søn styre livsværket

Ocean Prawns' stifter og mangeårige topchef er nu trådt tilbage. Sønnen tager over som direktør.

Kristian Barslund Jensen slipper nu den daglige drift af det imperium, han har bygget op siden 1976. Foto: Linda Kastrup

Bornholms mest velhavende person, storfiskeren Kristian Barslund Jensen, er stoppet som topchef i den koncern, han har bygget op fra bunden siden 1976.

71-årige Kristian Barslund Jensen har således overdraget posten som adm. direktør i rejekoncernen Ocean Prawns til sin søn Daniel Barslund. Det er næste skridt i det generationsskifte, som blev indledt i 2018, da Daniel Barslund begyndte i Ocean Prawns' direktion.

»Vi har valgt at gøre det nu, fordi det var et passende tidspunkt. Jeg er helt tryg ved, at Daniel tager over nu,« siger Kristian Barslund Jensen, der fremover vil være arbejdende bestyrelsesformand i rejekoncernen.

I 2020 blev 99 pct. af Ocean Prawns overdraget til Kristian Barslunds Jensens sønner Daniel og Martin Barslund. Sidstnævnte er en del af Ocean Prawns bestyrelse, mens førstnævnte altså nu skal stå i spidsen for den daglige drift.

»Det er en drøm, der bliver til virkelighed for mig. Jeg fandt hurtigt ud af, at jeg ikke skulle være fiskeskipper ude på havet, men at jeg skulle blive på landet og arbejde for Ocean Prawns der,« siger Daniel Barslund, som gennem en årrække var adm. direktør i Svaneke Bryghus, der har Barslund-familien som hovedaktionær.

Selvom Daniel Barslund nu skal styre den daglige drift, forventer han at se masser til sin far på kontoret i Nexø.

»Kristian kommer stadig til at have sin daglige gang på kontoret. Jeg tror, at han bliver en slags Hr. Møller (Mærsk Mc-Kinney Møller, red.), som arbejder til det sidste,« siger han.

Kristian Barslund Jensen er helt enig i, at han ikke kommer til at trappe voldsomt meget ned, blot fordi han stopper som direktør.

»Jeg regner med at arbejde lang tid endnu og kommer nu til at have fuldt fokus på nye store investering i Tyrkiet,« siger han.

Kristian Barslund Jensen henviser til den rejetrawler til 400 mio. kr., som Ocean Prawns lige nu er ved at få bygget, og som er blevet kaldt koncernens største investering i de seneste 20 år.

Familien Barslund Jensen kom i fjor ind på en 89. plads på den årlige liste hos Berlingske over landet rigeste. Formuen var estimeret til 1,8 mia. kr.

Ocean Prawns-koncernen har en lang række virksomheder under sig, som beskæftiger sig med andet end fiskeri. Heriblandt Svaneke Bryghus, Bornholms Ismejeri og ejendomsselskaber.

Ocean Prawns kom ud af 2020 med en omsætning på 659,6 mio. kr. og et overskud efter skat på 54,9 mio. Virksomheden beskæftiger knap 200 ansatte.

Læs også
Top job