Erhverv

Hempel-formand forsvarer tre kasketter og honorar i topklasse: »Det fælles formandskab har fungeret godt, og det fungerer stadig godt«

Som tredobbelt formand sidder advokat Richard Sand tungt på alle de øverste beslutningsorganer i Hempel-koncernen. Andre fonde dropper dobbeltrollerne som en del af god selskabsledelse, men Richard Sand opfatter de mange kasketter som en fordel.

Mens der i andre store koncerner arbejdes mod uafhængighed mellem ejerfonden og virksomheden sidder Richard Sand på alle tunge formandsposter i Hempel-koncernen. »Det fælles formandskab tjener Hempel-koncernen bedst og også gennem de senere år har vist sig at være en stor styrke for Hempel-koncernen i en række konkrete situationer,« vurderer Richard Sand. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix.

Advokat Richard Sand sidder usædvanlig tungt på skibsmalingkoncernen Hempel. Som formand for både Hempel, ejeren Hempel Fonden og fondens investeringsselskab sidder Richard Sand for bordenden i alle de fora, hvor større beslutninger bliver truffet, inklusive dem, der godkender Richard Sands eget honorar. Modellen er ifølge eksperter ikke er i strid med reglerne, men åbner for habilitetsproblemer. Andre fonde dropper formandsoverlap med henvisning til god ledelse og ønsket om øget uafhængighed, men Richard Sand opfatter de mange kasketter som en fordel.

»Det fælles formandskab har fungeret godt, og det fungerer stadig godt for Hempel-koncernen,« hedder det i et skriftligt svar fra Richard Sand og Hempel Fondens næstformand, den tidligere topchef i VKR-koncernen Leif Jensen...

Læs også