Erhverv

Mai Manniches smykkefirma taber fortsat penge

Den kendte smykkedesigner Mai Manniche er endnu en gang ramt af underskud i sin virksomhed Jewlscph, hvor den negative egenkapital også når rekordhøjder.

Det er Mai Manniche (th.) der har startet Jewlscph, og hun ejer aktuelt selv 70 pct. af virksomheden. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix.

Det 12 år gamle smykkefirma Jewlscph har haft røde tal på bundlinjen siden sit andet årsregnskab - og nu er 2020 altså blevet 11. år i træk med underskud.

Jewlscph, der ejes af den kendte smykkedesigner Mai Manniche, går ud af regnskabsåret med et underskud på 620.000 kr. Resultatet er en smule ringere end forrige regnskabsår, hvor underskuddet lød på 529.000 kr., men det er dog ikke det største underskud, virksomheden har haft. Indtil nu toppede underskuddet i 2016 med tæt på 1 mio. kr.

I regnskabsberetningen skriver ledelsen, at statens corona-hjælpepakker har forbedret årsresultatet med 92.000 kr. før skat, men at man alligevel ser den økonomiske udvikling som »mindre tilfredsstillende«.

Samtidig noterer ledelsen, at man forventer et forbedret resultat for 2021.

Også egenkapitalen hos Jewlscph dykker fortsat, og det har det gjort stødt siden firmaets start. Aktuelt har Mai Manniches virksomhed en negativ egenkapital på lidt over 4 mio. kr.

Mai Manniche stiftede Jewlscph i 2009 og er stadig i dag adm. direktør i firmaet. For små fire år siden kom hendes mor, Vibeke Manniche, med i ejerkredsen, og i dag ejer hun 20 pct. af smykkevirksomheden, mens dennes mand, Peter Riis Hansen, ejer 10 pct.

Læs også