Erhverv

Dansk Shell er i trecifret millionunderskud og har historisk lav omsætning

Dansk Shell har ikke set en omsætning så lav som nu siden 2004, og meget tyder på, at det er hjemmearbejde under coronakrisen, der er skyld i det blødende regnskab.

Det er den manglende efterspørgsel på brændstof lige nu, der trækker blodrøde spor i Dansk Shells regnskaber. Foto: PR.

Den danske Shell-afdeling, A/S Dansk Shell, har set bedre dage. Faktisk har raffinaderiejeren tjent historisk få penge i 2020, og det, mener man hos ledelsen selv, skyldes coronahjemsendelser og nedlukninger.

I seneste regnskabsberetning fra Dansk Shell, fremgår det, at virksomheden gennem 2020 har omsat for 8,2 mia. kr. Det eneste tidspunkt, hvor det før har været så lavt, var i 2004. Det er også lige knap syv år siden, at Dansk Shell har haft et så stort underskud, som virksomheden har nu. Man er nemlig gået ud af 2020 med mere end 534 mio. kr. i minus. I 2019 havde Dansk Shell et overskud på knap 150 mio. kr.

»Nedlukninger og rejserestriktioner medførte et markant dyk i efterspørgslen på transportbrændstof fra marts og fremefter,« skriver ledelsen i regnskabet.

Og i princippet giver det jo meget god mening. Hvis man klarer sit arbejde hjemme fra spisebordet i stedet for at køre sine daglige 50 km., så må man alt andet lige spare lidt brændstof.

59-årige Thomas Griepp er i dag direktør i A/S Dansk Shell - og man må så sandelig også sige, at han har gjort sig det fortjent med mange års loyal tjeneste til virksomheden.

»Jeg startede min karriere i Shell i 1988, og gennem ti år besad jeg forskellige roller indenfor det tekniske område – projekter, turnarounds og vedligehold,« fortalte den nyansatte direktør dengang til Fredericiaavisen.


BRANCHENYT
Læs også