Kendt for sin tid i DBU: Nu er Claus Bretton-Meyer begyndt i nyt topjob
Claus Bretton-Meyer var gennem fem år topchef i DBU og manden bag store forandringer i unionen. Siden stoppet i DBU har han ikke haft et direktørjob. Det er nu kommet.
Claus Bretton-Meyer har gennem flere årtier haft topstillinger i dansk erhvervsliv. Men det var først i årene 2014 til og med 2018, at Danmark for alvor lærte ham at kende. På både godt og ondt.
I de år var han adm. direktør i Dansk Boldspil-Union (DBU) og stod bag en lang række forandringer i unionen.
Han erstattede Morten Olsen med Åge Hareide som herrelandstræner, han afskaffede ligalandsholdet, han vendte underskud til overskud, og han var blandt dem, der blev udråbt til skurke, som ultimativt sendte en flok seriespillere på landsholdstur til Slovakiet.
I slutningen af 2018 fik Bretton-Meyer dog sparket i DBU, og siden har der været relativt stille omkring hans person i offentligheden. Det er blevet til nogle formandsposter i forskellige selskaber, men et fuldtidsjob som direktør har han ikke haft. Før nu.
Claus Bretton-Meyer er således netop begyndt som driftsdirektør i VetFamily, der står bag hjemmesiden Netdyredoktor og 174 danske dyreklinikker med samlet 1.000 ansatte.
»Jeg har haft en dejlig fleksibel hverdag de seneste år. Men efter at have hjulpet VetFamily på konsulentbasis, har vi nu fundet ud af, at der var et stort behov for ledelsesmæssig sparring ude på klinikkerne. Der skal laves et strategiskifte, hvor der skal fokuseres på professionalisering og konsolidering,« siger Claus Bretton-Meyer.
VetFamily blev dannet omkring årtusindeskiftet af en gruppe danske dyrlæger som en frivillig kæde. Siden har VetFamily-brandet bredt sig til otte lande og omsætter i alt for 15,6 mia. kr på knap 2.700 dyreklinikker.
Målet er, at VetFamily globalt skal have 10.000 klinikker inden for tre år. Noget af væksten skal hentes i Danmark, og det skal Claus Bretton-Meyer altså hjælpe med.
»Nu er det tid til et gearskifte i VetFamily. Der skal købes op, der skal integreres, og der skal noget struktur på organisationen,« siger han.
VetFamily-kæden blev i 2019 solgt til den svenske kapitalfond Fidelio. Siden har kapitalfonden skabt dyrekoncernen Vimian Group, som i fredags blev sendt på børsen i Stockholm.
I sidste uge kom det frem, at den danske kapitalfond Axcel havde købt dyrlægevirksomheden Vetgruppen, som har 22 klinikker i Danmark. Derudover er andre dyrlægevirksomheder i Danmark ejet af kapitalfonde, så der foregår lige nu en kamp om andele og milliarder på markedet for dyrlæger i Danmark.
»Der er nogle stordriftsfordele i den her branche, og det er en branche, som er gået lidt under radaren. Flere får kæledyr, og der bliver brugt flere penge end tidligere på kæledyr. Der er bare en højere interesse i at behandle dyr ordentligt, og derfor er det her en branche i en gunstig udvikling,« siger Claus Bretton-Meyer.
I øjeblikket ejer VetFamily ikke de mange klinikker, som bruger virksomhedens navn og brand. De klinikker er typisk ejet af enkeltpersoner, som så betaler et beløb for at bruge VetFamily-navnet og samtidig lade VetFamily stå for indkøb, forsikring, markedsføring og lignende.
Men mange af klinikejerne under VetFamily har store udfordringer med at få lavet generationsskifte, og derfor er det i den kommende tid meningen, at VetFamily skal købe majoriteten af mange klinikker og drive dem videre.