Erhverv

Nyt kapitel: Sådan går det nu for Lars Juhl, der fuckede sit liv op. Læs det nye kapitel her. Vi har låst en del af det op.

Hasselmusen er med til at bremse Baltic Pipe og forsinke vestjysk højspændingsforbindelse

Vrede vestjyder forsøgte at stoppe højspændingsmaster fra Holstebro til den dansk-tyske grænse. Aktivister lænkede sig fast til maskiner, der skulle grave gasledningen Baltic Pipe ned. En tv-kok gik foran i kampen mod byggeri på Amager Fælled. Men projekterne kørte videre. Indtil nu. Et lille langhalet dyr spiller en hovedrolle.

Illustration: Agnete Holk

Aktivister har lænket sig til gravemaskinerne, landmænd har sagsøgt staten, folketingsmedlemmer har forsøgt at få den standset, men ingen har kunnet stoppe gasledningen Baltic Pipe.

Den skal løbe durk igennem Danmark og gøre det muligt at sende norsk gas fra Nordsøen til Polen, som på den måde bliver mindre afhængig af russisk gas fra præsident Putin. Det er storpolitik, som tidl. klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) har udtrykt det. Prisen lyder på 15 mia. kr., og konsekvensen bliver en 210 kilometer lang gasledning, der graves tværs over Jylland, Fyn og Sjælland og på sin vej rammer 550 ejendomme...

Læs også