Erhverv

Warren Buffett forlader Gates-fonden

Den ikoniske storinvestor og multmilliardær Warren Buffett har meddelt, at han træder tilbage fra sin rolle som trustee i Gates Foundation. Buffett har på det seneste trukket sig fra flere andre poster.

Den legendariske milliardær og storinvestor Warren Buffett trækker sig fra Gates-fonden. AP/Nati Harnik)

En af de største donorer til Bill og Melinda Gates Foundation trækker sig ud af sit arbejde i fonden.

Det er den ikoniske milliardær Warren Buffett, der trækker sig som trustee fra fonden, som han har givet penge til i en årrække.

»Jeg har været en trustee - omend en inaktiv en - i årevis i kun én af modtagerne af mine penge, nemlig Bill and Melinda Gates Foundation. Nu trækker jeg mig tilbage fra den post, lige som jeg har gjort fra alle virksomhedsbestyrelser andre end Berkshire,« forklarer Warren Buffett.

Warren Buffett er 90 år gammel og har bygget den gigantiske investeringsfond Berkshire Hathaway op på resterne af en tekstilkoncern.

Berkshire Hathaway ejer mere end 60 selskaber, og i årtier har Warren Buffett personligt været en guru for masser af investorer, der har fulgt hans mindste vink.

Han forpligtede sig tilbage i 2006 til at give det meste af sin formue til Gates-fonden og fire andre organisationer, skabt af hans familie.

Warren Buffett understreger onsdag, at Gates-fondens topchef, Mark Suzman, har hans fulde opbakning, og Buffetts mål er stadig helt i overensstemmelse med fondens arbejde.

Samtidig med at han trækker sig fra Gates-fonden, donerer han for yderligere 4,1 mia. dollars af aktier i sit investeringsselskab Berkshire Hathaway til fem forskellige velgørende organisationer.

Warren Buffett meddelte i maj, at det bliver hans næstformand, Greg Abel, der skal være topchef i Berkshire Hathaway. Men først når Warren Buffett trækker sig, og det har han ingen planer om lige nu.

Lige nu er Warren Buffett den sjette rigeste mand i verden, ifølge finansmediet Forbes’ liste.

Den rigeste er Jeff Bezos (Amazon), nummer to er Elon Musk (b.la. Tesla), franskmanden Bernard Arnault med familie er med deres luksusmærkekoncern LVMH nummer tre. På fjerdepladsen ligger Bill Gates, som er ved at blive skilt fra Melinda Gates. Og som nummer fem - marginalt rigere end Warren Buffett - er Facebook-skaberen Mark Zuckerberg.

Læs også
Top job