Erhverv

Omsætningen hos verdenskendt cafe i Danmark er styrtdykket - ejerne må garantere driften

Underskuddet fra driften landede på et minus på 17,1 mio. kr. efter et hårdt år med mange nedlukninger.

Man kan roligt sige, at Hard Rock Café Danmark befandt sig mellem ”en sten og et hårdt sted” i 2020.

Regnskabet fra den internationalt kendte kædes cafe i København viser et underskud på driften på 17,1 mio. kr. i 2020 efter omsætningen styrtdykkede fra næsten 50 mio. kr. i 2019 til 11,6 mio. kr. i 2020.

Driften blive endda hjulpet på vej af en kompensation fra staten på grund af den tvungne nedlukning på 4,7 mio. kr.

Efter skat lander underskuddet på næsten 13,7 mio. kr. mod et minus året før på 10,1 mio. kr. - det er sjette år i træk, at caféen har underskud.

Selv om egenkapitalen viser et akkumuleret minus på 28,6 mio. kr., så har ejerne garanteret for den fortsatte drift.

Ejeren er Seminole Hard Rock UK Ltd. og af et brev, til det danske selskabs ledelse, fremgår det, at ejerne har lovet at dække ”de næste 12 måneder med finansiel støtte.”

Egenkapitalen vil enten blive retableret gennem en kapitalforhøjelse eller en gældskonvertering, skriver selskabet i sit årsregnskab for 2020.

»Som en konsekvens af Covid-19 har ledelsen gennemført spareinitiativer, der har reduceret omkostningsbasen betydeligt, herunder er der sket afskedigelse af timelønnede medarbejdere, mens restauranten var tvunget til at holde lukket på grund af restriktioner fra den danske regering,« hedder det i regnskabet.

Selskabet forventer, at nedlukningerne i den første del af 2021 vil fortsætte med at præge regnskabet negativt også i 2021.

»Den økonomiske påvirkning af nedlukningerne kan vi ikke beregne på nuværende tidspunkt, men forudsat at samfundet helt genåbnes i anden halvdel af 2021, nationalt såvel som internationalt, forventer ledelsen en forbedring af driftsresultatet i 2021,« skriver selskabet.

Udover restaurantdrift i København sælger Hard Rock Cafés danske selskab diverse merchandise.

Hard Rock Café havde i gennemsnit 35 fuldtids ansatte i 2020. I 2019 var det antal 60 medarbejdere.

Læs også