Serier

Lundbeck-direktør: »Hvis man sløjfer patenttankegangen, vil man sløjfe en stor del af Danmarks eksport«

I medicinalselskabet Lundbeck er koncernfinansdirektør Anders Götzsche overbevist om, at politikerne godt nu kan forstå, hvorfor en ophævelse af patenterne på coronavaccinerne vil være en skidt vej at gå.

Medicinalindustriens nye superteknologi
»Jeg er ret optimistisk omkring det stærke partnerskab i medicinalindustrien, men jeg er det faktisk også over for samarbejdet med myndighederne, hvor f.eks. Lægemiddelstyrelsen i Danmark virkelig har imponeret mig. Det viser bare, at der er en styrke i det nuværende setup, og den styrke skal vi virkelig bruge fremadrettet,« siger Anders Götzsche, koncernfinansdirektør i Lundbeck. Foto: Lundbeck.

Det har ikke sin gang på jorden, hvis man pludselig begynder at ophæve patenterne på lægemidler for den vej igennem måske at kunne producere flere coronavacciner. Det er, næppe overraskende, meldingen fra et af Danmarks største medicinalselskaber.

»Jeg tror ikke, det er helt gennemtænkt, hvad et politisk indgreb om ophævelse af patenterne på coronavaccinerne vil være,« siger Anders Götzsche, koncernfinansdirektør i Lundbeck...

Læs også