Erhverv

Hugo Boss og Kaufmann er meldt til Bagmandspolitiet

Sidste år blev hhv. Hugo Boss, Kaufmann og Ginsborg undersøgt af Konkurrencerådet og deres handlinger vurderet ulovlige. Alle parter ankede sagerne. Nu har Konkurrenceankenævnet imidlertid afgjort, at tøjkædernes handlinger var ulovlige og meldt alle tre til Bagmandspolitiet.

Hugo Boss er sammen med to forhandlere blevet meldt til politiet for ulovlig informationsdeling. Foto: Imaginechina via AP

Efter grundig undersøgelse af Hugo Boss og tøjforhandlerne Kaufmann og Ginsborg, har Konkurrencerådet anmeldt alle tre parter til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) - også kaldet Bagmandspolitiet.

Det skriver rådet i en pressemeddelelse på Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens hjemmeside.

Anmeldelsen sker på baggrund af to sager, hvor Hugo Boss skal have udvekslet information på ulovlig vis med hhv. Kaufmann og Ginsborg, der begge forhandler Hugo Boss’ varer.

Konkurrencerådet afgjorde sidste år sagerne, der efterfølgende blev anket af Kaufmann og Hugo Boss. Nu har Konkurrenceankenævnet så atter afgjort sagerne, der ikke er faldet ud til tøjforhandlernes fordel.

Hugo Boss og forhandlerne skal nemlig have udvekslet information om priser, rabatter og mængder med hinanden, hvilket Konkurrencerådet mener, kan have betydet færre rabatter og udsalgsvarer. Og det er angiveligt ulovligt.

»Når en leverandør af nogle produkter har egne butikker, er leverandøren samtidig også konkurrent til sine forhandlere af disse produkter. Den situation kræver, at virksomhederne er særligt påpasselige med, hvilke informationer de udveksler,« siger Bitten Thorgaard Sørensen, vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, i pressemeddelelsen.

Til Børsen, forsvarer Henrik Axel, adm. direktør i Kaufmann sig:

»Vi har ikke talt med Boss’ detailafdeling. Vi har kun henvendt os til vores leverandørs engrosdel. Vi er jo som butikker nødt til at tale med leverandørerne og kende deres planer, når vi skal købe ind.«


Læs også
Top job