Nik og Jay har igen millionunderskud

Selskabet HND, som ejes af kunstnerduoen Nik og Jay, har haft svingende regnskaber gennem de seneste mange år. I år præsenterer det sit dårligste resultat til dato.

Nik og Jay måtte sætte duoens  koncerter på pause, da coronakrisen brød ud i starten af 2020. Foto: PR

Coronakrisen har ikke været blid ved de kunstneriske erhverv, og musikken er absolut ikke nogen undtagelse. Med lukkede spillesteder og aflyste koncerter og festivaler har mange musikere givet udtryk for, at det kan være svært at få økonomien til at løbe rundt.

Selskabet HND ejes af Niclas Genckel Petersen og Jannik Brandt Thomsen – måske bedre kendt som duoen Nik og Jay – og her har resultaterne imidlertid været svingende i mange år.

Senest har duoen offentliggjort sit dårligste regnskab til dato. Her lyder underskuddet på 1,4 mio. kr. Året forinden var HND lige oppe at snuse til overskuddet med 163.000 kr., som sikkert faldt på et tørt sted efter et underskud på lidt over 1 mio. kr. i 2018.

Egenkapitalen er også nede at skrabe bunden. Siden 2013, hvor selskabets egenkapital lød på 4,8 mio. kr., er millionerne stort set svundet ind hvert år. Seneste regnskab viser en egenkapital på knap 1,2 mio. kr.

Trods resultatet beskriver ledelsen alligevel årets resultat som »tilfredsstillende« i regnskabsberetningen. Man noterer dog coronakrisen som en »betydningsfuld hændelse« i regnskabsåret.

Niclas Genckel Petersen og Jannik Brandt Thomsen blev første gang for alvor kendt som ”Nik og Jay” i 2002, da sangen ”Hot” strøg ind på diverse hitlister i Danmark. Sidenhen har popduoen produceret en række hits sammen. De trak sig imidlertid tilbage i 2009, men gjorde comeback allerede i 2011 igen med et nyt album og en helt ny tone end den ungdrenge-pop, de ellers var kendt for.

Læs også