Falck vinder en af verdens største kontrakter på ambulancekørsel

Det betyder, at selskabet de kommende fem år skal stå for ambulancedriften i millionbyen San Diego i USA.

USA er et af de vigtigste markeder for Falck, og redningskoncernen henter omkring en fjerdedel af omsætningen i landet. PR-foto

Den danske sundhedsvirksomhed Falck har vundet en kontrakt af de helt store.

De kommende fem år skal selskabet nemlig stå for ambulancekørslen i den californiske millionby San Diego i USA og derved sikre, at 1,4 mio. amerikanere og de omkring 30 mio. turister, der årligt besøger byen, kan få hjælp, hvis uheldet skulle være ude.

Det oplyser Falck i en pressemeddelelse mandag.

»Vi er utrolig glade og taknemmelige for, at San Diego viser os denne tillid. Vi ser frem til at give San Diegos borgere adgang til avancerede rednings- og sundhedstjenester af højeste kvalitet. Som en af verdens største og ældste udbydere af ambulancetjenester har vi et godt udgangspunkt for at levere kortere responstid, nye sikkerhedsforanstaltninger og innovative løsninger til byens borgere,« siger Troy Hagen, Chief Commercial Officer for Falck USA, ifølge pressemeddelelsen.

Aftalen sikrer Falck en af verdens største ambulancekontrakter og har været længe undervejs. Finans har tidligere beskrevet, hvordan milliardkontrakten var så tæt på at være i hus, at koncernen gik i gang med at forberede sig på overtagelsen, men nu er aftalen altså formelt godkendt af byrådet og borgmesteren i San Diego.

Det betyder ifølge pressemeddelelsen, at Falcks rød-hvide logo rykker ind i den amerikanske storby fra den 28. november i år.

Allerede i dag driver Falck adskillige ambulancetjenester på USA’s Vestkyst. Alene i Californien kører Falck ambulance for mere end 7 mio. borgere. Ifølge Jakob Riis, adm. direktør for Falck, understreger den nye aftale, at danske sundhedsløsninger er efterspurgt i udlandet.

»Vores hjemmemarked har afgørende betydning for, at vi kan eksportere ambulanceløsninger til udlandet. I samarbejde med regionerne har vi udviklet en af verdens førende ambulancetjenester, og det er et fantastisk afsæt for dialogen med kunderne i udlandet. Og det følger vi helt konkret op på, når vi til efteråret flyver danske ambulancereddere til San Diego for at understøtte opstarten,« lyder det fra direktøren ifølge pressemeddelelsen.

De danske ambulancereddere skal sikre erfaringsudveksling og vidensoverførsel i forbindelse med den nye ambulancekontrakt.

USA er et af de vigtigste markeder for Falck, og redningskoncernen henter omkring en fjerdedel af omsætningen i landet.

Kontrakten i San Diego i delstaten Californien har en værdi på 2,5 mia. kr. over fem år.

Læs også