Erhverv

Tiltalt i Hummel-sagen: Nu har Søren Schriver underskud for første gang

Den tidligere Hummel-topchef har investeret i flere kendte danske virksomheder.

Erhvervsmanden Søren Schriver er mest kendt for sin tid som direktør i Hummel, hvor han i 2017 blev fyret på dramatisk vis. Foto: Tobias Nicolai

For to måneder siden kom det frem, at erhvervsmanden Søren Schriver er tiltalt for tre forhold i den sag, der førte til hans bortvisning som topchef for Hummel i februar 2017.

Nu kan Søren Schriver så notere sig det første underskud i det selskab, han stiftede umiddelbart efter afskeden med Hummel.

Hummel-sagen
  • Hummel blev etableret i 1974 af håndboldspilleren Jørgen Vodsgaard og fik siden en række sportsstjerner som Allan Simonsen, Henning Jensen og Frank Arnesen med i ejerkredsen
  • Søren Schriver blev direktør i 1993, og med ham i spidsen udviklede virksomheden sig til en overordentlig velindtjenende virksomhed
  • Virksomheden er en del af Thornico-koncernen, der ejes af den kendte erhvervsmand Christian Stadil.
  • I februar 2017 annoncerede Hummel pludselig, at Søren Schriver var blevet fyret som direktør på grund af »alvorlige uregelmæssigheder« i koncernens tyrkiske datterselskab
  • På et efterfølgende pressemøde fremlagde Christian Stadil bl.a. lydoptagelser, der skulle bevise, at Schriver havde forsøgt at begå bedrageri over for Hummel
  • Sagen blev meldt til politiet. Søren Schriver har under hele sagen fastholdt sin uskyld
  • I april 2021 kom det frem, at Søren Schriver er tiltalt for tre forhold i sagen

Efter et samlet overskud efter skat på 11,1 mio. kr. i de første tre regnskabsår kom selskabet Schriver & Co ApS ud af 2020 med et tab på knap 400.000 kr.

Ifølge Søren Schriver er der ikke det store at fortælle om det nye regnskab fra selskabet, hvis formål er virksomhedsrådgivning, konsulentvirksomhed og investeringsvirksomhed.

»Jeg investerer langsigtet i en række særdeles stærke danske selskaber, som alle går rigtig godt, og som jeg er meget involveret i. Mit eget selskab er utrolig solidt. Jeg nyder arbejdet med de dygtige direktioner i selskaberne,« skriver han i en kommentar.

Blandt Søren Schrivers investeringer er Lakrids by Bülow, Bisgaard Sko og designvirksomheden Menu, hvor han også er bestyrelsesformand.

Af det nye regnskab fra Søren Schrivers selskab fremgår det, at han i 2020 havde værdipapirer og kapitalandele for 15,5 mio. kr. mod 12,1 mio. året forinden.

Søren Schriver er mest kendt for gennem mere end 20 år at være direktør i Hummel. I 2017 blev han dog bortvist, fyret og politianmeldt på dramatisk vis af Christian Stadil, der ejer Hummel.

For nylig kom det så frem, at anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi går efter en fængselsstraf til Søren Schriver.

Søren Schriver er tiltalt for tre forhold. Returkommission via et tyrkisk selskab, bedrageri ved at afholde en fødselsdagsreception på Hummels regning og forsøg på bedrageri af særlig grov beskaffenhed igennem en planlagt ejendomshandel i Tyrkiet.

Strafferammen for det sidste punkt lyder på op til otte års fængsel.

Søren Schriver har hele vejen igennem forløbet fastholdt sin uskyld. Han har tidligere ikke ønsket at kommentere anklageskriftet, men henviser i stedte til sine tidligere kommentarer, som han har delt på Linkedin.

»Det står fortsat min advokat og mig selv aldeles uklart, hvori lovovertrædelsen og et egentligt motiv skulle bestå,« lyder det bl.a. i opslaget fra Søren Schriver.

Læs også