Erhverv

Joe & The Juice-stifters to selskaber fik store tab i 2020

Egenkapitalen i Kaspar Basses to holdingselskaber faldt med flere hundrede millioner kroner i 2020, viser nye regnskaber.

Regnskaberne for Kaspar Basses to holdingselskaber KAB og KAB II viste store underskud i 2020. Foto: Joachim Ladefoged

Det blev et hårdt år for de to selskaber KAB og KAB II, som ejes af Kaspar Basse, der er stifteren af Joe & The Juice.

Den samlede egenkapital i de to selskaber faldt fra 910 mio. kr. i 2019 til 570 mio. kr. i 2020.

Den store nedgang i egenkapitalen skyldes især store underskud i begge selskaber på henholdsvis 70,3 mio. kr. og 224,8 mio. kr. efter skat sidste år.

I begge selskaber skyldes det hovedsageligt posten med "finansielle omkostninger", der tilsammen beløber sig til en udgift på over 340 mio. kr.

De store underskud får ikke Kaspar Basse til at ryste på hånden.

»Som du vil vide, er de finansielle poster hovedsageligt værdiregulering af selskabernes investeringer, og således ikke et udtryk for reelle operationelle underskud,« skriver Kaspar Basse i en kommentar til de finansielle poster.

Både KAB og KAB II har som sin væsentligste aktivitet at drive holdingvirksomhed, og Kaspar Basse skriver i begge regnskaber, at »årets resultat er som forventet«.

Kaspar Basse var 31 år, da han i 2002 åbnede den første Joe & The Juice i København. Siden er juice- og kaffekæden vokset til at blive en international koncern med 300 barer rundt om i verden og kapitalfonde i ryggen.

Kaspar Basse har løbende nedbragt sin ejerandel i Joe & The Juice og ejer ifølge regnskabsdatabasen Lasso mellem 3 og 9 pct. af Joe & The Juice Holding A/S.

I 2013 blev en del solgt til den svenske kapitalfond Valedo Partners, og i 2016 kom kapitalfonden General Atlantic også ind som medejer.

I februar i år fik den underskudsramte kæde - i forbindelse med en kapitalindsprøjtning på 300 mio. kr. - yderligere en ny stor medejer. Det var NNS Holding Limited, som er ejet af en af Egyptens mest velhavende mænd.

Læs også